POLITIKK: Bakgrunnen for Rügert-Raustein sin spørsmål i morgendagens møte i Fylkesutvalget er et vedtak gjort i fylkets eldreråd i forrige måned.

Det het det blant annet at «Eldrerådet ser det som en utfordrende og fremmedgjørende situasjon at våre eldre borgere er avhengig av et stort antall servicearbeidere som ikke behersker grunnleggende norsk og har tilstrekkelig lokal- og kulturkunnskap. Dette gjelder både innen buss, drosje, sykehjem og hjemmehjelp men også innen andre serviceyrker. Eldrerådet ber Fylkesdirektøren sørge for at arbeidsinnvandrere får tilstrekkelig krav til norskopplæring og at ansatte i transport-yrker også har tilstrekkelig lokalkunnskap.»

Representanten fra Randaberg mener at dette er en utfordring som kan gå sterkt ut over livskvaliteten til de eldre og at dette skal tas på alvor.

– Uttalelsen ble lagt til sakslista i siste fylkesting som referat-sak og ble ikke politisk behandlet. Eldrerådet har ikke det samme mandatet som fylkestinget til å be fylkesdirektøren om å sette i gang tiltak. Derfor mener vi i MDG at denne saken bør belyses mer og løftes opp til politisk behandling, skriver han.

Fylkesutvalget har møte i morgen, tirsdag.