NASJONALDAGEN: Kommende onsdag er det alt 17. mai, og i den anledning forberedte to fotballag (jenter 13 og gutter 17) i går flere kjekke aktiviteter til den store dagen.

Maren Haga og Miriam Svela Hodnefjell ser begge fram til 17. mai, for dem er det spesielt tre ting som er gjevt med nasjonaldagen; kake, is og fri fra skolen.

— Det er gøy å kunne holde slike 17. mai-leker for store og små. Vi er selv veldig glade i konkurranser og tror at svampekast, limbo og cornhole blir de mest populære aktivitetene, sier Haga og Hodnefjell.

How Low Can You Go? Foto: Simen Ingemundsen

Opplegget er slik at barn og unge kjøper klippekort (bestående av fire klipp), og så får de velge fire aktiviteter.

Det er litt av hvert å velge i; boccia, stigegolf, pinnespill, fire på rad og andre typiske 17. mai-leker. På hver stasjon får de et klipp, samt velge mellom flere små gevinster når aktiviteten er gjennomført; sprettball og såpebobler for å nevne noe.

Pengene som kommer inn skal brukes på laget; jenter 13 skal til Vildbjerg Cup i Danmark og gutter 17 skal på treningsleir i Spania. Det å få holde slike leker på nasjonaldagen kommer godt med, både sosialt og økonomisk.

— Det at laget får ansvar for slike 17. mai-aktiviteter og får penger inn til laget er gøy. Da får de som ikke har anledning til å betale hva det koster mulighet til å være med alikevel. Vi liker jo å reise hele laget sammen, avslutter Haga og Hodnefjell.

Bilder fra noen av 17. mai-lekene fotballagene skal holde: