LESERBREV: Dette er et tilsvar til kommentarene fra svaret til Ove Simonsen den 22. August.

Simonsen har helt rett i at jeg har bodd på Randaberg i 30 år. Jubileum i år! En av grunnene til at vi flyttet til Randaberg var at det var en grønn kommune med mye landbruk og lite industri, og man bor fint til ved sjøen. Nå er dette i endring, og det er det denne saken gjelder!

Han har tatt seg bryet med å finne ut hvor jeg bor, regnet ut avstand , sjekket ut tinglysning etc, uten å ville henge meg ut? Hvis han hadde kjent meg, så hadde han visst at jeg i mange år var formann i Strandberg velforening. I artikkelen snakket jeg om boligområde og bomiljø, fordi jeg tenker på andre enn meg selv, som vil bli sterkt påvirket av støy og støvpartikler.

Det er fullt fysisk mulig å utvide nordover. Med alle utfyllingene som skal skje, burde det bli mer enn nok plass.

Det hadde vært fint å fått mere detaljer fra RI med mål på hvor nære begyggelsen støy og støv arbeidet vil bli utført når det ligger båter til kai. Han klarte jo å måle hvor jeg bodde. Det støyende arbeidet skjer jo på dekk og ikke på kaien, og avstand målene bør vises i forhold til disse. Man har ikke tatt seg bryet med å lage slike kart som viser båter og avstand fra dekk. Jeg tror folk kommer til å få bakoversveis når de ser hvor nærme båtene kommer. De største båtene er over 100 meter lange.

I tillegg til støy og støv snakker vi om at båter bruker store lyskastere for å få nok lys ned på bakdekket. Lysforurensingen kommer til å bli stor når båtene ligger med så kort avtstand.

Angående kommuneplanprosessen så kan den ikke lastes Simonsen, men det er en uting at kommunen sender ut høringsforslag dagen før fellesferien, og at ingen får det med seg før fristen har gått ut.

Jeg er helt uenig med Simonsen at ulempene er beskjedne. Jeg har i over 30 år jobbet med fartøysoperasjoner, og har vært mange ganger på Randaberg Industi for å mobilisere, og for noen år siden bevitnet jeg at Randaberg Sveis stod og slipte på noen MHS tårn i sterk nordavind. Da kom det jernstøv over mange båter, deriblant min. I staden for da ta ansvar, og gjøre opp for seg sa Randaberg Sveis at det jernstøvet kom fra Mekjarvik! Det ble null i erstatning!

Kort oppsummert! Det er dårlig ide å bygge ut mot bebyggelsen og ødelegge det bo-miljøet som vi har nå. Det er fullt mulig å utvide nordover!

Hilsen Thor Askeland