KONTROLL: I dag har Statens vegvesen kontrollert hele Nord-Jæren, og forflyttet seg i områdene; Stavanger, Sandnes, Sola, Randaberg og Finnøy.

Det ble kontrollert fem tunge og åtte lette kjøretøy, samt vinterutrustning og varebiler.

Litt om kontrollen først; Alle som ferdes på norske veger skal komme trygt frem. Ved å holde igjen tunge kjøretøy som har dårlig lastsikring, er overlastet eller har for mye ting i frontruten som hindrer god sikt, gjør vi det vi kan for å gjøre vegen tryggere for alle.

Avrenning fra fisketransport kan forårsake glatte og sleipe veger, og kan være til fare for miljøet. Ved å stanse disse kjøretøyene, unngår vi trafikkfarlige situasjoner.

Ved å kontrollere at kjøre og hviletid er i henhold til regelverk og at kjøretøyet ikke er lastet med mer enn tillatt, gjør vi det vi kan for å unngå sosial dumping i bransjen.

Vi jobber hele tiden for å bedre trafikksikkerheten for alle trafikanter, og har nullvisjon for hardt skadde eller drepte i trafikken.

Kontrollen avdekket følgende hos de kontrollerte;

Antall kjøretøy med skriftlige mangler: 5 Antall dekk/kjettinggebyr: 14 Antall andre gebyr: 1

De fleste kjøretøyene som ble stoppet hadde alt i orden og fikk kjøre videre uten noen mangler, men noen mangler ble det denne dagen også.

En lett lastebil hadde ikke godkjente vinterdekk som kjøretøy over 3500 kg er lovpålagt å ha. Her ble fører ilagt 6 ganger 1000 kroner for kjøring uten lovpålagte vinterdekk.

En lett lastebil hadde mønsterdybde på alle dekkene under lovlig minimum på 5mm. Fører ble ilagt 6 ganger 1000 kroner i gebyr for kjøring med dekk med mønsterdybde under lovlig minimum på 5 mm.

En fører ble ilagt 500 kroner i gebyr for å ikke medbringe lovpålagte dokumenter ved kjøring.

Fem lette kjøretøy fikk teknisk mangel med krav til etterkontroll. Manglene gikk på defekte lys, feil monterte hjulbolter og solfilm på sideruter foran B-stolpe.