— Håper at dagens pressekonferanse kan vise en vei ut av pandemien

Hilde Hesby, rektor ved Goa skole.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

PANDEMINYTT: Nylig kunne rektor Hilde Hesby ved Goa skole melde på skoles hjemmeside om smitte på 10. trinn og 4. trinn, og i dag kom nyheten om smitte på 9. trinn. Hesby forteller at skolen alltid melder til aktuelle foresatte hvis de kjenner til smitte, og at det ikke skal spekulere i rykter. Selvtestene som ble delt ut like før skolestart har avdekket smitte blant elevene, og nå begynner de ansatte og elevene ved Goa skole å få nok.

— Vi merker jo at det er vanskelig å motivere elevene til læring, og at fellesskapet på skolen er svekket. I tillegg skulle de ansatte ønske de slapp å være smittepoliti.

De fleste av lærerne har tatt dose tre og elevene er flinke til å teste seg, samt å holde seg hjemme ved en minste symptom. Rektor stoler på elevene og skryter av hvor samarbeidsvillige de er i denne vanskelige tiden. Samtlige merkes det en økning av smitte i samfunnet og at de er i en pandemi.

— Vi håpte jo vi slapp å oppleve at samfunnet nok en gang ble stenge ned, men slik ble det altså ikke. Nå håper vi at det er slutt på smitte snart og at vi kan gå tilbake til ett mer normalt samfunn.

I kveld skal regjeringen ha nok en pressekonferanse og rektor er spent på hva utfallet blir.

— Vi håper at dagens pressekonferanse kan vise en vei ut av pandemien i 2022, avslutter Hilde Hesby.