POLITIKK: En av sakene som var oppe i eldrerådet i formiddag var «rekruttering av medlemmer og vara til rådene i Randaberg kommune».

Kommunedirektøren sin vurdering i denne saken går ut på at Randaberg kommune har tre velfungerende råd. Rådene øker involvering av innbyggere i kommunens saker, og det er derfor viktig at det tilrettelegges for brei deltakelse og engasjement i rådene.

Kommunedirektøren foreslår at Randaberg kommunen allerede nå til sommeren starter rekruttering av kandidater til medlemmer av rådene

Forrige periode vanskelig å få tak i kvinner i eldrerådet. Bjørn Kahrs utrykket sin bekymring med tanken på at det var fire menn og en kvinne i rådet. Loven sier nemlig at det skal være minst to av hvert kjønn.

Dag Raustein (Sp) var den eneste som bad om ordet, og utrykket at han var mindre positiv til det som kommer fram i innstillingen.

— Eldresaker får mindre oppmerksomhet, og det er skremmende med den demografiske utviklingen. Vi trenger et eldrerådet som er mer på banen, er mer synlig og som går breiere ut, sier Raustein.

Inntil nylig var eldrerådet på grensen til ulovlig sammensatte. For det skal nemlig være to av hvert kjønn.

— Vi må invitere organisasjoner til å komme med innspill. Det er blitt mer partipolitikk, mindre eldreråd.

Raustein kom også med forslag om å invitere inn to ungdommer som kan i større grad se sammenhengen mellom skole og eldre. Reidun Sirevaag var uenig i dette, og mente at de eldre skal ta opp saker for de eldre.