SPISESTED: Som skrevet i går åpner familien Macioszczyk restauranten sin Top Food den 13. mars, og med storfint besøk; for ordfører Jarle Bø kommer.

Randaberg24 var innom en tur 1. februar for å sjekke, da hadde ikke møblene ankommet, men i dag stod det 120 stoler klare til å sitte på og flere bord klare til å sitte rundt.

— Vi gleder oss til åpningen, og vi kan friste med gratis kake og kaffe, forteller Pawel Dawid Macioszczyk.

Om to måneder blir det også servering i utestuen deres, eller «hagen» som ekteparet Macioszczyk liker å kalle den. Foto: Simen Ingemundsen

Det har vært litt av et arbeid med å få spisestedet klart, totalt er murveggene vasket fire ganger og gulvet vasket 12 ganger.

— Vi har aldri vasket så mye noen gang, sier Patrycja før Pawel skyter inn.

— I går kom det 18 europaller med møbler, og enda gjenstår uteserveringen, hele 36 kvadrat utestue kommer til å stå klar to måneder etter åpningen.

På menyen vil det ikke være mer enn 20 retter, for ekteparet Pawel og Patrycja Macioszczyk. lager alt fra bunnen av. De vil med andre ord ikke ha noen ferdigretter.

— Det blir spennende om randabergbuen vil like randabergsuppen og drivhusets laks. I tillegg har vi kaldt opp den ene dele av vår restaurant for Vistehålå. Så folk vil kjenne seg igjen hos oss, og vi håper de vil føle seg velkommen, avslutter ekteparet Macioszczyk.