INSPIRASJONSKVELD: Representanter fra FAU, foresatte til elever ved bygdas tre grunnskoler, og politikere for Fremskrittspartiet og Arbeiderparti hadde møtt opp til inspirasjonskveld om natteravning på Vår Energi Arena.

Morten Kvanvik Rønne og Bente Monica Reilstad hadde traktet kaffe, kjøpt inn kjeks og twist, og det lå lenge an til at det ikke var nok sitteplasser.

Rune Bjerga var trekkplaster for inspirasjonskvelden, og det var ikke et humoristisk nummer komikeren hadde forberedt for kvelden. Han fortalte kort om utelivet i Stavanger, og det var sterke opplevelser Bjerga delte med de som hadde møtt opp.

— Jeg leste i dag at politikerne fraskriver seg ansvaret. Klart natteravn er politisk ansvar, sa Rune Bjerga.

Politikontakt Carl-Axel Bakke-Erichsen. Foto: Simen Ingemundsen

Han benyttet anledningen til å kritiserte politikerne som hadde uttalt seg om at natteravning ikke var et politisk ansvar, og ga klar beskjed om at penger måtte bevilges for å få i gang en gruppe med natteravner slik som i Stavanger.

— Nå ble jeg en alvorlig komiker, men bevilges ikke penger til natteravning i Randaberg, ja da blir jeg forbannet, avslutte Rune Bjerga sitt innlegg.

Politikontakt Carl-Axel Bakke-Erichsen fortalte om kveldene og nettene på Randaberg, det ligger nemlig ikke fulle ungdommer i buskene slik som i andre større byer, det går mer i utenforskap i bygda.

Det var godt med folk som hadde møtt opp for å lytte og la seg inspirere. Foto: Simen Ingemundsen

— Ta sentrum tilbake, ta på gule dere vester og vis at dere bryr dere om de unge, oppfordret politikontakten de oppmøtte og la til.

— Vi må bygge opp tilliten til ungdommen, og gå flere kvelder for at de skal bli vant til at vi er til stede for dem. Bry seg om ungdommen er viktig, på den måten trygges bygda vår for de som føler seg utrygg.

Representant fra Kirkens bymisjon holdt foredrag om det å gå natteravn, og viktigheten av det arbeidet en natteravn utfører. Hun heiet på de oppmøtte som flere hadde planer om å danne en gruppe natteravner, og ga tips og råd til veien videre.