LEGEKONTOR: – Vi er godt i rute til åpningen onsdag 27. desember, og i dag kom det nest siste på plass, datasystemet er oppdatert og straks klart. Nå gjenstår det bare å få betalingsautomaten opp å gå, og de siste møblene inn, forteller helsesekretær Synnøve Hiim, som legger til at pasientene kan betale selv om betalingsautomaten ikke fungerer ved åpning.

Den offisielle åpningsdagen med ordfører Jarle Bø blir 3. januar, men som nevnt åpnes legekontoret allerede i romjulen.

Lege Stanko Matic og hans datter Ina Larsen Matic blir flyttet fra Randaberg Medisinske Senter, og ny lege, Ingebjørg Sanne, med ledig liste er nyansatt på legesenteret.

Her blir venterommet for pasientene. Foto: Simen Ingemundsen

– Jeg har jobbet med Stanko i 15 år, og gleder meg over at han blir flyttet hit til Solbakken legesenter. Det er noen fantastiske leger, både han og datteren Ina. Det blir også kjekt å få inn Sanne, sier hun videre.

Det planlegges sårpoliklinikk på det nye legesenteret, og de ansatte ved Solbakken sykehjem er glad for å ha alt som har med helse å gjøre samlet på et sted. I tillegg er det meste av møblementet gjenbruk fra kommunen, mens legene private. De som er ansatt kommunalt i det nye senteret er helsesekretærene.

– På grunn av den pågående fastlegekrisen er det gode tilbakemeldinger på at kommunen starter et nytt legesenter så synlig i sentrum, avslutter Hiim, som benyttet arbeidsdagen til å vise oss rundt i senteret.

Bli med på omvisning i det nye legesenteret;