INNSPILL: Det er foreløpig ikke kommet mange innspill, men noen. Ett av innspillene kommer fra Vistnesgården AS, eier av Sentrum 21. Kjøpesenteret med ni butikker, bank og eiendomsmegler, har hatt møte med Coop og kommet med noen innspill i sakens anledning.

– Vi har et sterkt ønske om å finne den beste løsningen for begge parter, skriver Per Inge Hamre, for Vistnesgården AS i et brev til kommunen.

Per Inge Hamre i Sentrumsgården AS mener noe om Coop utvidelse i sentrum. Foto: Arkivbilde, Per Thime

– Fasaden på nybygget blir med få vinduer mot vår side. Det er kun plassert sekundærrom, vareleveranse, trapper m.m. mot denne siden. Vi er redd for at Jon Torbergssons vei 21-23 med dette blir oppfattet som en blindgate og som en konsekvens av det - død for handel, skrives det videre.

Hamre ønsker at man ser på en åpnere fasadeløsning mot gaten, noe som de mener vil gjøre gaten mer interessant for opphold og handel for begge parter.

– Vi er usikre på om løsningen som er vist er optimal for vareleveranse. Her må større biler kjøre inn i Jon Torbergssons vei og rygge inn i varemottaket. Samtidig kan der også være vareleveranse til Vistnesgården rett over gaten. Dette kan skape farlige situasjoner for myke trafikanter. Vi ønsker at dere ser nærmere på vareleveranse og om det er mulighet for en mer hensiktsmessig løsning/plassering av denne funksjonen.

Sentrumsgården AS har meninger om utvidelsen av Coop Mega i sentrum. Foto: Per Thime

Videre mener man også at en skal se på det som har med høydeforskjell. Gulvhøyden til den nye Coop butikken vil ligge med cirka en meter høydeforskjell i forhold til fortau mot Jon Torbergssons vei. Dette vil medføre terrengtilpasninger, trapper og skråninger på planlagt torg og ut mot Jon Torbergssons vei, heter det.

– Ved å senke byggetrinn 1 til nivå med fortauet vil det oppnås en bedre overgang mellom eksisterende gater og det nye Coop-bygget. Løsningen vil bli penere mot gaten, den er mer tilrettelagt og tryggere for syns- og bevegelseshemmede, og totalhøyden på bygget blir mer dempet i terrenget.

Videre har Sentrum 21, Vistnesgården, har et sterk ønske om at det blir laget en godt tilpasset og naturlig «passasje» mellom den nye Coop Mega butikken og Sentrum 21.

– Dette vil være til stor hjelp for kunders vandring i sentrum. Sentrum blir mer tilgjengelig når kundene lett kan gå fra butikk til butikk. Vi er villige til å justere plasseringen av hovedinngangen til Sentrum 21 hvis det er nødvendig for å skape en optimal løsning for tilkomst og samarbeid mellom byggene.

Til slutt legges det til at Jon Torbergssons vei er regulert til miljøgate/gatetun med parallelparkering på begge sider av veien.

– Det vil være til stor hjelp for begge parters kunder som kun skal utføre en rask handel og for kunder med begrenset bevegelsesmulighet om disse plassene ble hensyntatt.