RELIGION: Fra søndag 10. mars til tirsdag 9. april er det Ramadan, og i kveld hadde familien Bulut invitert til fest på Frivillighetens hus. Sammen brøt familien Bulut og 28 spesielt inviterte fasten i lag.

– Ramadan er den beste tiden av året, vår viktigste høytid, sier Songül Bulut, som hadde forberedt litt av hvert.

Ulike typer middagsretter ble servert, som et tapasbord. Det var rikelig både med mat og god stemning. De hadde også laget en Ramadankalender med gaver til hver enkelt av de oppmøtte.

Mehmet Ali Kurt bød på musikk og leste Adhan, som er det islamske kallet til bønn, resitert av muezzinen på foreskrevne tider på dagen.

Ordet betyr «å høre», «å lytte» eller «å bli informert», og roten av ordet er ʼḏn أَذَن, som betyr «å tillate»; en annen avledning av dette ordet er udun, som betyr «øre».

Informasjon hentet fra Wikipedia.

– Når det er Ramadan får vi bedre kontakt med Allah, vi blir mer omtenksom, vi får rensket både kropp og sjel, vi får økt nettverk ved inkludering, og vi får stått sammen for de sårbare og fattige, de som er verre stilt enn oss, fortsatte Bulut.

Ramadan går over 30 dager, og i den perioden spises det rikelig etter solnedgang fram til soloppgang. Etter måneden med faste er over arrangeres det en fest som varer i tre dager, da får barna rikelig med sukkertøy.

– Vi har en tradisjon, nesten som julebukk og Halloween er for dere, barna går fint kledd fra hus til hus og fyller en pose med godteri de får av dem de besøker, forteller Bulut og avslutter.

– Det å invitere dere hit i kveld er vår måte å bygge bro, skape økt toleranse, skape møtesteder, dele kunnskap gjennom samtaler på kryss og tvers av bordene og skape nye vennskap. Det at dere er her i kveld for å bryte fasten med oss betyr mye for oss.