— Finne en strand, lese en bok og høre lyder fra naturen er magisk om sommeren

I sommer skal det ferieres på ulike måter for randabergbuen. Noen blir hjemme, mens andre drar på tur. Dette blir fast spalte i sommer - neste ut er Ragnhild Bråten

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

SOMMERDRØSEN: Som de to foregående årene skal Randaberg24 ha sin lille sommerdrøs med forskjellige folk.

Utgangspunktet er bare noen ganske få spørsmål til hver og en. Samtlige får de samme spørsmålene og svarer for seg ut fra det, eller like i nærheten.

Fra hjemstedet til Bråten.

Dette året er det disse fire spørsmålene som er utgangspunktet:

* Hva er dine ferieplaner i sommer?

* Har du et ferieminne du husker spesielt godt?

* Hva gjør du på når du er ute på en feriereise?

* På hvilken måte er årets sommerferie annerledes for deg, hvis den er det?

Dagens gjest i Sommerdrøsen er Ragnhild Bråten.

Fra hjemstedet til Bråten.

— I sommer har jeg planer om å være sammen med mine nærmeste, barn og barnebarn, men jeg har allerede vært en tur i Telemark der hvor min familie kommer fra. Det er meningsfylt for meg å besøke min hjemplass, og jeg pleier å ta turen til Langesævannet og hver gang. Bare jeg ser det vannet feller jeg tårer, for det å finne en strand, lese en bok og høre høre fisk, fugl og susing i trærne er ikke feil.

— Mitt beste ferieminne er da jeg og søstrene mine gikk i familiens historiske fotspor. Vi oppsøkte hjemplassen og mimret tilbake til en svunnen barndom. Slike opplevelser er friskt å oppleve i en ellers stresset verden. I tillegg fikk jeg besøk av ei venninne fra Danmark som jeg ikke hadde møtt på veldig lenge, det er også et ferieminne jeg ikke kommer til å glemme.

— Jeg liker aller best å være hjemme med familien, og prøve å finne positive ting her i Randaberg. En fin bygd jeg bor i, og hvor jeg har familien i nærheten til enhver tid.

— Jeg pleier sjelden å dra utenlands, men har gjennom livet blant annet vært en tur innom Roma, Spania, sydlige strøk og Danmark.