To russ dømt - filmet oralsex på russebuss

  • Redaksjonen
Publisert: Publisert:

RETTEN: To russ er i Sør-Rogaland tingrett dømt for å ha filmet og delt en video av en 16 år gammel jente og en mann over 18 år, som hadde sex på en russebuss i forbindelse med russetreff i Mekjarvik.

Det melder Stavanger Aftenblad.

Begge de to som møtte i retten var tiltalt for brudd på straffeloven paragraf 311, som omhandler overgrepsmateriale. Det er straffbart å produsere – i dette tilfellet filme – og å dele filmer eller bilder som seksualiserer barn under 18 år.

Det ble tatt opp en kort videosnutt som senere ble delt til andre. Retten mener at ingen av de to dømte visste at det i strafferettslig forstand var et barn som ble filmet.

De beklaget det som hadde skjedd og videoene ble raskt slettet etter hendelsen, noe som retten er formildende for dommen.

Begge de to ble dømt til fengsel i 45 dager, men med en prøvetid på to år. I tillegg må de betale saksomkostninger på 6.000 kroner.

Advokat Anne Kroken, som er bistandsadvokaten til fornærmede, mener at dommen er riktig.

– Den er et viktig signal om at slike handlinger er ulovlige og viser at dette får store konsekvenser både for fornærmede og de tiltalte. Min klient håper at dette er over nå, at filmen ikke spres videre og at saken stanser her, sier Kroken til Aftenbladet.