DYR: Det nærmer seg første normale sommer etter over to år med pandemi, og mange skal blant annet reise på utenlandsferie. I den anledning tok Randaberg24 kontakt med Bjørn Egil Nygård ved Randaberg Dyrepensjonat. Han elsker å jobbe, men grugleder seg til årets sesong.

— Nå har vi hatt to rolige år, og jeg er glad vi er på an igjen denne sommeren. Allerede neste uke begynner det å leveres dyr. Bare denne og neste uke venter jeg 30 hunder, sier en fornøyd Nygård.

Til enhver tid, gjennom hele året leveres det dyr hos Nygård, men sommeren er den desidert den travleste tiden på året. Noe som Nygård stresser ekstra over i år, er hundene sin separasjonsangst.

— De har vært vant til å ha sine eiere rundt seg hele tiden, det at de nå leveres hit skaper store utfordringer. Merker at de er rimelig stresset i starten hos meg.

Bjørn Egil Nygård, Stine Vakstdal og Ane Tunge Aspøy hadde en travel påske, men nå venter en hektisk sommer. Foto: Simen Ingemundsen

For Nygård og resten av teamet på dyrepensjonatet er fra midten av juli til midten av august den hektiske tiden av sesongen. Da har ikke Nygård plass til flere hunder, og når det kommer til katter, er det alt halvfullt.

— Jeg kan ta inn totalt 140 katter og 50 hunder, og selv om det fullt i juli strekker jeg grensen så langt det lar seg gjøre, men det er ikke lengre mulighet å ta inn hunder for hele juli.

Han er glad for at pandemien er over, nå slipper han å møte kundene ikledd maske. Nygård elsker å arbeide, men ser fram til å puste ut etter sesongen. Han har allerede ansatt folk frem til 10. juli, men tok kontakt med Småjobbsentralen for å skaffe seg arbeidskraft fra og med 10. juli.

— Thomas Raustein sa det ikke var problem med å sende folk ned til meg. For det er ganske kjekt å gi disse ungdommene arbeidserfaring, avslutter Nygård.