Munnbindpåbud i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg

Det blir igjen innført restriksjoner på Nord-Jæren. Der er også Randaberg én av kommunene.

Ordførerne på Nord-Jæren: Tom Henning Slethei (Sola) , Stanley Wirak (Sandnes), Kari Nessa Nordtun (Stavanger), og Jarle Bø (Randaberg)
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

SOLA:

Møtet mellom de fire kommunene på Nord-Jæren er ferdig. Det er konkludert og etter møtet i kveld var det briefing om det som nå er vedtatt.,

De fire ordførerne er kommet med en felles uttalelse etter møtet.

Kommunene på Nord-Jæren innfører påbud om munnbind i kollektivtransporten, taxier, butikker og kjøpesentre for å få kontroll over smitten.

Påbudet gjelder der man ikke kan holde avstand. Det gjelder ikke barn under tolv år.

– Nå er det vi i Rogaland som har det høyeste R-tallet, sier ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun (Ap).

Hun viste til totalbelastningen i helsevesenet og den nye situasjonen med omikronvarianten.

– Situasjonen er mer alvorlig enn vi skulle ønske, sier hun.

Samtidig påpekte ordføreren at det ikke er aktuelt med strenge tiltak og at folk oppfordres til å leve som normalt, men følge smittevern.

DETTE ER PRESSEMELDINGEN:Fra midnatt natt til torsdag 2. desember innføres påbud om bruk av munnbind hvis du ikke kan holde nok avstand til andre på bussen, i drosjer og butikker og på kjøpesentre.,Bakgrunnen for det nye smittetiltaket i kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg er den samlede smittesituasjonen for luftveissykdommer på Nord-Jæren, og presset som nå er på sykehus, legevakter, helsetjenester og skoler i regionen.,-          Vi forsterker ett av de nasjonale koronatiltakene nå for å redusere trykket på viktige samfunnsfunksjoner. Vi på Nord-Jæren er i en annen situasjon enn tidligere, og vi må alle gjøre det vi kan for å begrense smittesmittespredningen. Tiltakene er også en påminnelse om at vi må være ekstra smittevernbevisste inn mot julehøytiden, sier ordførerne Kari Nessa Nordtun, Stanley Wirak, Tom Henning Slethei og Jarle Bø.,Det nye smitteverntiltaket i de fire kommunene på Nord-Jæren innføres fra midnatt natt til 2. desember og har en varighet til og med 7. januar 2022.,Påbudet om bruk av munnbind på kollektivtransport, innendørs stasjonsområder, drosjer, butikker og kjøpesentre gjelder når du ikke kan holde nok avstand til andre. Påbudet gjelder ikke barn under 12 år eller personer som av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind.,-          Vaksinering er fortsatt det viktigste smitteverntiltaket og virkemiddelet mot alvorlig sykdom. Igjen vil vi understreke at vaksinering ikke bare er viktig for den enkelte, men og
Publisert: