TORGSALG: I mer enn 30 år har han vært fast på torget. Arnfinn Askvik er nemlig å se hver neste lørdag, sånn stort sett i hvert fall.

— Det er fordi jeg trives så godt med dette. Du vet, jeg er jo egentlig pensjonist, men jeg liker godt å ha noe å sysle med, så dette er helt topp, sa han i formiddag da Randaberg24 som snarest var innom.

Det er mange kunder Askvik har blitt kjent med opp gjennom alle årene han har drevet med salg fra boden på torget.

— Ja, siden 1989 har det blitt noen bekjentskaper og mer. Dette er ikke noe jeg må gjøre, men jeg har stor glede av å være her. Det blir noen salg og jeg treffer mange kjekke folk og har gjort det i mange, mange år.

Han snakker litt om at det var mer livlig på torget for noen år siden.

— Med livlig mener jeg at det var noen som arrangerte sommermarked her. Da var det ofte godt besøkt av folk.

Foto: Per Thime

Inne i boden er det forskjellige varer som selges til randabergbuen, eller andre.

— Det er litt å velge i, det er jo det. Nye poteter, blomkål, egg og til og med melk selger jeg her. Potetene er det sønnen som produserer hjemme på gården sin. Det står ikke på utvalget.

Det blir også tid for å bla gjennom noen aviser, som Nationen. Foto: Per Thime

Men kunder er det ikke hele tiden, for det er også tid til annet.

— Vårt Land, Aftenbladet og Nationen er med meg her hver lørdag. Det blir tid til litt lesing av aviser også. I dag er jeg mest opptatt av det som Nationen skriver, om kornsiloer i Stavanger som staten ønsker å leie, mens eierne Felleskjøpet ønsker å rive deler av anlegget og heller bygge flere hundre boliger.

Når dagen er omme på torget er det å sette kursen hjemover, det er bare et kort stykke unna.

— Men blir det ferie på deg?

— Ja, vi skal nok også ha litt ferie, men reiser ikke langt av gårde. Vi har hytte ved Viste perfekt skjermet for nordavinden. Det blir nok en uke der i sommer.

Fisking?

— Nei, jeg er ikke noe utpreget «fiskemann», men det blir avslapning og kos. Vi trenger ikke reise langt bort for å ha det fint, vet du. Er det fint vær så hopper jeg nok også i sjøen, hvis det er minst 19 grader i vannet. Er det ikke det så har vi jo dusj på hytta, humrer han til slutt.