SFO: Kommunedirektøren hadde innstilt på 15 minutter kortere åpningstider for SFO fra august.

Ved å gjøre det vil kommunen spare 100.000 kroner. Bakgrunnen for saken er at skolene og SFO i Randaberg ønsker å harmonisere tilbudet med nabokommuner. SFO i Randaberg har i mange år hatt åpningstid fra klokken 07.15 til klokken 16.30. På bakgrunn av en trangere ressurssituasjon tenker skolene at det kan være hensiktsmessig å starte SFO klokken 07.30 og på den måten spare personalkostnader, mente kommunedirektøren.

I forbindelse med saken har rektorene ved skolene informert om at 1 til 5 barn bruker ordningen på dette tidspunktet, fra klokken 07.15.

KrFs Bodil Fjermedal Ludvigsen fikk flertallet med seg - og stemte imot kommunedirektørens innstilling.

– Vi i KrF er prinsipielt imot det som innskrenker familier sin valgfrihet. Vi ønsker å beholde åpningstidene som i dag, fordi det gjør det mer fleksibelt for familiene, sa hun.

Hun sa videre at det er viktig å legge til rette for at det blir født flere unger i Randaberg og at det skal være så lett som mulig.

– Vi skal også legge til rette for dem som begynner tidlig på jobb, som ansatte innen helse som starter allerede klokken 07.30. Hvis de skal reise til en annen kommune så må de da reise tidligere. Et annet moment er at hvis man går i første klasse, så kan man ikke være alene hjemme når foreldre er gått på jobb.

Fjermedal Ludvigsen fikk støtte fra Høyre og Arbeiderpartiet. Venstre, Sp og Frp stemte for kommunedirektørens forslag. Saken skal endelig avgjøres i kommunestyret.