LESERINNLEGG: Bruk stemmeretten!

Marius Løhre Svanteson i Rødt.
  • Redaksjonen
Publisert: Publisert:

LESERINNLEGG: Nå er dagen, nesten, her! Politikernes nasjonaldag: selveste valgdagen! Årets absolutt viktigste dag. Den dagen det skal bestemmes hvem som skal få lov til å styre kommuner og fylker i det vidstrakte Norge.

Her i Randaberg har vi alle kjempet en, nesten, måneds lang kamp mot hverandre i Bygdebladets sider, på nett hos Randaberg24 og i bitre, harde debatter på skole og i kirkestue. Mang en politiker har falt i dette endeløse slaget om ordførerkjede i Randaberg... neida, det har gått ganske fint for seg. Kun en liten krysstakling her og der. Men hekkan så mye innsats som er lagt ned! All honnør til mine listekamerater i de andre partiene for den jobb som er gjort!

Nå har Rødt vært klistret side opp og side ned, på nett og papir, over lengre tid. Vi har ment noe om det ene og det andre, fått slengt litt anklager mot oss, slengt litt tilbake, dratt med oss Mímir på Pubben, overbevist Iselin Nybø om å ta til fornuft og motta vår valgbrosjyre (#valgseier) og hilst på et par ministre.

Men dette innlegget skal ikke handle om Rødt, men om deg og din stemmerett.

Jeg vil nemlig at du skal tenke på det aller dummeste mennesket du kjenner. Eller lukk øynene, og tenk på det mest ufordragelige kommentarfelt-trollet du vet om. Det mennesket som mener nøyaktig det motsatte som deg. Så vil jeg at du skal tenke deg at denne personen her, hen stemmer! Det er en meget stor sjanse for at hen stemmer i årets valg! Dersom du ikke vil at slike mennesker skal få bestemme alt her i landet, så betyr det at nettopp du må bruke stemmeretten din. Jeg anbefaler deg derfor å finne den personen du misliker aller minst i valglistene på Randaberg, og man frem den motivasjonen du trenger for å komme deg bort til nærmeste valglokale før det er for sent. Da nuller du ut stemmen til den personen du misliker aller, aller mest! Får du overtalt slekt og venner til å gjøre det samme, så får vi den best tenkelige utgaven av demokrati; den hvor alle deltar!

Godt valg!

Mvh,

Marius Løhre Svanteson

Publisert: