– Det viktigste i valgkampen er å lytte til folk og høre hva som for dem er viktig

I vår miniserie Kommunevalget 2023 er vi i dag kommet til siste parti, Senterpartiet.

Ordfører Jarle Bø (Sp) er partiets ordførerkandidat også for de neste fire årene. Her fra tidligere i uka da han avga sin stemme på kommunehuset.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

KOMMUNEVALGET: I snart fire år har Jarle Bø vært ordfører i Randaberg. Sp-medlemmet har takket ja til å være partiets listetopp også for de neste fire årene - og dermed partiets ordførerkandidat.

Om han blir ordfører er tidlig å si - og skal man se etter nasjonale målinger, så kan det bli vanskelig. Dette er imidlertid et lokalvalg.

1: Når og hvordan skal dere drive valgkamp?

– Vi gjør mye gjennom fire år i lokalpolitikken, men når vi kommer i gang med valgkampen, da er det viktigste å lytte til folk, høre på dem om hva de tenker om de sakene som er viktige for dem. Vi har allerede sagt en del i vårt parti om det som har med eldreomsorg, vi har vært på besøk hos bedrifter i kommunen, Landsbyforeningen og mer, for å få inntrykk av hva som er viktig for dem med tanke på de neste årene.

2. Er en måned valgkamp nok for dere ?

– Til det vi jeg si både et ja og et nei. Det er jo slik at gjennom lokapolitikken så kjenner folk oss ganske bra gjennom de siste fire år. For min del så er jeg også på 2. plass på fylkeslisten. Senterpartiet har mange viktige saker, i fylket en del jordvern og næring - og her i Randaberg er det også en del av det samme. Vi er opptatt av utviklingen i årene fremover både når det kommer til innbyggere, om de er unge eller eldre, idrett, kultur og ikke minst næringsutvikling.

Han er klar for fire nye år, hvis det skulle bli slik etter valget 11. september.

3. En drøy måned før valget - hvordan mener dere det ligger an for deres parti?

– Jeg håper folk legger merke til, og har lagt merke til hva vi har gjort de siste fire årene i kommunen vår. Det er også viktig å huske på at dette er et lokalvalg. Da er det slik at ønsker folk at vi i vårt parti skal fortsette med ordfører, da må de også stemme deretter.

4. Hvis dere skal tippe - hvor mange representanter får deres pari i kommunestyret?

– Mitt tips en måned før valget er at Senterpartiet får fire til seks representanter.

Publisert: