NÆRINGSLIV: I går ettermiddag hadde mor Torill og datter Siri Vistnes offisielle åpning av gårdsutsalget sitt. Historien går ett år tilbake, da startet de opp Instagram-kontoen sin «Sjarmen med farmen» som i dag har litt i underkant av 450 følgere.

— Jeg sår, dyrker og sylter rødbeter, lager både chili- og bjørnebær marmelade, og lager syltetøy av plommer. På denne måten finner jeg glede i hverdagen, sier Torill Vistnes.

I tillegg til å selge alt de lager på gården, har de grønnsaker, egg, honning og juletre i salg på gården sin. Ja, du leste riktig, de har fått levert litt i overkant av 50 edelgran fra Sjernarøy som de selger i anledning høytiden.

Et helt rom har de innredet til gårdsutsalget. Foto: Simen Ingemundsen

— Drømmen er å tilby kurs i framtiden, samt begynne å selge flatbrød med tid og stunder, og vi er veldig opptatt av gjenbruk. Mange av glassene vi har syltetøy i er av den nostalgiske sorten fra Hadeland, forteller Vistnes videre.

Til å være første dag var det godt med besøkende, og både mor og datter Vistnes er fornøyd med starten. For lenge har de begge drømt om gårdsutsalg, noe som de offisielt åpnet i går med glugg og lapper.

— Drive med gårdsutsalg gir meg glede og energi. Nå skal vi prøve og se hvordan det går framover, og noe av det som gir meg mest glede er når kundene mimrer tilbake i tid når de ser på våre produkter. Høre kundene si; «slikt glass hadde jeg da jeg var yngre», gir meg glede, avslutter Torill Vistnes.