Utlover et firesifret beløp i dusør til den som finner «Kiwi»

Slik ser «Kiwi» ut.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

KJÆLEDYR: Det hender ofte at katter forsvinner fra eierne sine, men som oftest blir de funnet igjen av eierne sine eller så returnere de til eierne sine etter å ha vært borte en liten stund.

Da Mads Sagbakk slapp katten sin «Kiwi» ut tirsdag 2. mai returnerte den aldri hjem igjen. Som regel pleier den å kun være ute i et par timer, men nå har timer blitt til en uke. Hver dag leter Sagbakk og Goa åtte timer i strekk etter kjæledyret sitt, og hver dag får de nye tips av sambygdinger som tror de har sett katten.

— «Kiwi» kommer opprinnelig fra en gård på Bø, og da vi fant den søkte vi etter eieren. Da eieren meldte seg, ga vedkommende beskjed om at vi bare kunne beholde den. Etter det har vi både chippet og kastrert katten, forteller Jeanette Goa og Mads Sagbakk som savner katten sin.

Jeanette Goa med katten «Kongle», og Mads Sagbakk leiter etter katten deres «Kiwi».

Nå utlover Sagbakk og Goa en dusør på 2000 kroner til den som finner «Kiwi».

— Dusøren som er utlovet er for å motivere folk til å leite, og etter vi utlovet dusøren har vi sett noen grupper med barn og unge lete aktivt etter katten. «Kiwi» er ingen rasekatt, den betyr bare så mye for oss, sier Sagbakk.

«Rop på den, sjekk gjerne boder og garasjer om du bor i nærheten av Valen, kanskje er han låst inne et sted. Ikke nøl med å skrike ut. Han ligner også på andre katter, så har blitt forvekslet før. Finner dere katten vår eller en katt som likner, så meld meg på 41378455», er Mads Sagbakk oppfordring.

— Jeg har gått innom alle naboene som bor inntil 200 meter unna oss, de har sjekket boder og garasjer, men det uten å finne «Kiwi». Vi håper folk vil hjelpe oss, det verste som kan ha skjedd er at den har fulgt med biler til steder utenbygds. Det er jo en nysgjerrig katt som er veldig oppsøkende, så vi håper at det ikke er det som har skjedd, avslutter Goa og Sagbakk.

«Kongle» som Jeanette Goa har hatt i fire år savner også «Kiwi». Sagbakk og Goa forteller at «Kongle» legger seg på steder hvor «Kiwi» har ligget, og ser titt og ofte ut vinduet etter sin lekekamerat.