TRENING: Det trener jevnlig og trives i de fire «sandkassene» som Randaberg Volleyball har ved Randaberghallen.

Randaberg-spiller Dasha Stuzhuk er trener og lærer fra seg en del at det hun selv en gang i tiden har lært seg.

– Vi har folk fra Ukraina, Kongo, Syria og Myanmar. På trening prøver vi å lære om sandvolleyball, trene tekniske, men også spille. Hovedideen er å gjøre ungdom inkludert, interessert og aktiv, bedre volleyball og møte nye venner, sier Dasha til Randaberg24.

Dasha instruerer - som her hvordan man skal holde armene ved mottak. Foto: Per Thime

Allerede ser hun god fremgang for flere av dem som er med, blant annet noen gutter som er ivrige i sanden.

Dasha spiller for elitelaget til Randaberg hvor hun er en sentral spiller. Hun er selv fra Ukraina - og med i sanden er også spillere fra hennes hjemland.

– Det er fint å ha ukrainere i gruppen, men det er også et puslespill for hjernen min å snakke ukrainsk, engelsk og norsk samtidig, men det er kul trening for hjernen, humrer hun mens hun instruerer om hvordan man skal ta mottak i volleyball.

De unge spillerne er lærevillige og flere viser meget god fremgang siden de startet med denne gode aktiviteten. Foto: Per Thime

Mye dreier seg om inkludering - at alle skal være med uansett hvilket nivå man er på.

Dasha er veldig fornøyd med tilbudet som er kommet.

– Alle ungdommene som kommer på trening er kule og vennlige. De liker å være aktive og sporty. Det er et veldig godt initiativ fra Randaberg, og klubben for å støtte flyktninger og holde dem sammen i en hver aktivitet. Jeg elsker å være en del av dette.