ARBEID: Antall utlyste stillinger i andre kvartal på Finn.no falt med 18 prosent sammenlignet med samme periode i 2022. Det er tredje kvartal på rad med nedgang.

Til tross for det betydelige fallet i antall ledige stillinger, så er det fortsatt relativt sett høy etterspørsel etter arbeidskraft.

— Sammenligner vi antall utlyste stillinger i andre kvartal 2023 mot andre kvartal 2019, har vi en økning på hele 19 prosent. I kjølvannet av pandemien hadde vi en eksepsjonelt høy vekst i arbeidsmarkedet, og vi ser nå at markedet faller tilbake til mer bærekraftige nivåer, sier jobbanalytiker og leder Christopher Ringvold i Finn jobb i en pressemelding.

Bygg- og anleggsbransjen har hatt den største reduksjonen i antall utlyste stillinger med hele 26 prosents fall sammenlignet med andre kvartal i fjor.

Butikk- og varehandel har utlyst 17 prosent færre stillinger, og både helse- og omsorgsbransjen og bedrifter innen industri og produksjon har utlyst 12 prosent færre stillinger på Finn.no i andre kvartal i år.

(©NTB)