HARESTAD:

Det er kommet en rekke innspill i forbindelse med detaljregulering av nærings- og havneområde i Harestadvika.,

Fristen er egentlig gått ut, men det skal ha blitt gitt utsatt frist til 30. januar, ifølge et brev fra kommunens postliste. I postlisten kan man sjekke ut de innspillene som er kommet. Du kan klikke deg inn på flere av dem, men vi tar først med et par som mener noe.

Kommuneoverlegen i Randaberg har også kommet med synspunkter i sakens anledning. Det er kommunens nye kommuneoverlege, Therese-Mari Nybø Lindal som har kommet med uttalelse - som dreier seg mye om det som har med støy å gjøre - eller fravikelse av støykrav.

Therese-Mari Nybø Lindal er ny kommuneoverlege i Randaberg fra 1. april. Foto: FOTO: Randaberg kommune

— Ifølge veileder, så gjelder dette kun for virksomheter som driver med overflatebehandling og vedlikehold av offshoreinstallasjoner. I forslag til detaljregulering bør det beskrives hva en mener med fravikelse avstøykrav og hvem dette vil gjelde for. På et næringsområde med flere virksomheter/selskaper, så er det ikke tenkt at de ulike selskapene innen overflatebehandling og vedlikehold av skip/offshoreinstallasjoner hver kan ha 30 dager med overskridelser. Her mener kommuneoverlegen at det vil være planområdet til sammen som kun kan ha 30 dager med overskridelser. Annen virksomhet på området som ikke driver med overflatebehandling og vedlikehold av skip/offshoreinstallasjoner kan ikke ha overskridelser avårsmiddelverdien ut over dette.

<strong>Les hele brevet her</strong>

Lnett er en av flere som har uttalt seg, men sammen med Norconsult. De har altså samme oppfatning som det Norconsult tidligere har kommen med og som tidligere er omtalt.

Fra velforeninger har det også kommet innspil. HarestadVika Velforening er en av disse. Der er man blant annet opptatt av det som har med buffersonen, som nærmeste nabo til utbygger

.,

— Vi og de fire andre velforeningene vil at man skal respektere de to politiske beslutningene som er tatt i forhold til beplantning på buffersonen siden 2016. Det første vedtaket var i HNK 30.08.2016 som sa: «Støyvollen skal beplantes med hurtigvoksende fortrinnsvis vintergrønne trær som kan skjerme mot nabobebyggelse».

Både representanter fra Randaberg Industries og en del naboer var på informasjonsmøte tidligere i vår. Foto: FOTO: Per Thime

<strong>Les hele brevet her</strong>

Det finnes en rekke andre brev i saken, blant annet fra Fiskeridirektoret. De er opptatt av det maritime miljøet. I utgangspunktet er de skeptisk til utfylling i sjø, da dette ofte medfører et uheldig press på, og negative konsevenserfor, marine ressurser og marint miljø.

— Det synes i det aktuelle planarbeidet å være gjort en grundig konsekvensutredning hvor virkninger for, og mulig avbøtende tiltak for ivaretakelse av, gytevirksomhet, sjøbunnshabiater, vannmiljø med mer er vurdert, heter det i brevet.

<strong>Les hele brevet her</strong>

Strandberg Velforening har også engasjert seg i saken. Det siste brevet som er sendt fra dem er fra 4. april og dreier seg om informasjonsmøte som var på kommunehuset.

<strong>Les brevet her</strong>

Statsforvalteren har tidligere kommet med sine notater om saken, som du kan lese mer av her, men som vi har omtalt tidligere.