FRITID: «Bassenget» skal bli den nye møteplassen for Randabergs yngre innbyggere, og i formiddag var fem heldige plukket ut for å komme med sine innspill.

Det bør være lett å bevege seg rundt, det bør være en storskjerm til å se film på og musikkbinger til å skape musikalske øyeblikk, og på veggene bør det være bilder og elementer fra den tiden bassenget var et basseng.

Det bør bygges en scene til å ha konserter på, det bør settes opp båser til å kunne game i, enten det er PlayStation eller PC, det bør være et rom for å trekke seg unna, det bør være rikelig med sitteplasser og toaletter, og et kjøkken til å tilby mat og drikke til en rimelig penge.

Dette var noe av det ungdommene foreslo til frivillighetens Morten Kvanvik Rønne og arkitekten for prosjektet, Birgit Aakre.

Foto: Simen Ingemundsen

En av ungdommene som var til stede var Haidara Alessa, han gleder seg til «Bassenget» står ferdig.

– Det var kjekt å få komme hit å se, komme med innspill, på denne måten får vi ungdommer et eierskap til stedet, sier Alessa, som håper det legges opp til at ulike aldersgrupper får sin egen uke i løpet av måneden, eller sin egen dag i løpet av uken til å bruke lokalet på.

– Verste som kan skje er at åttende trinn blir tildelt samme dag eller uke som femte trinn. Det håper jeg de klarer å unngå, hvis ikke blir møtestedet rimelig raskt upopulært, avslutter Alessa, som bragte en rekke forslag på bordet, som blant annet få et lite antall båser til å game i.

Foto: Simen Ingemundsen

Kommunen har bevilget 1,9 millioner til prosjektet, og 200.000 kroner av disse er alt brukt på «stæsj» slik ungdommene liker. Det er søkt om 415.000 kroner til en løfteheis, og Kvanvik Rønne poengterer at det går an å søke om enda mer penger.

– Målet er jo at hele dette området rundt gamle Harestad skole skal bli stedet hvor ungdommen henger. Det finnes utrolig mange fasiliteter her, og flere skal det bli. Man kan se for seg at Einherjar E sport har trening i sine lokaler, samtidig som noen spille basket ute, og andre øver til UKM i muskkkbingen. Andre igjen spiller biljard og lager middag i Bassenget», sier Kvanvik Rønne, som ser fram til å få gang på prosjektet og til det står ferdig, men enn så lenge er det mye som gjenstår før yngre randabergbuer kan hygge seg i lokalet.