– «Opp med et smell» blir knallbra!

Det har ikke vært bygderevy på Randaberg på mange, mange år, ikke siden det var på idrettshuset for 30–40 år siden. Fredag 11. november er det klart for en aldri så liten gjentakelse. I går var det øving, en skikkelig langøkt på åtte timer.

18 lokale innbyggere på Randaberg tar seg en tur ut av komfortsonen og spiller i bygdarevyen. I går var det øving, i timesvis.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

KULTURSCENEN: Foreløpig er det godt med plasser til både premieren og de to neste forestillingene. Bare så det det sagt: Løp og kjøp billetter, for dette er garantert noe å få med seg om en drøy måned.

Randaberg24 var med på deler av gjennomgangen revylaget hadde i går, noe som var en fornøyelse.

– Dette er dritkjekt og spennende. Jeg liker jo slikt som dette, så jeg måtte bare melde meg på når det var audition tidligere, sier Unni K. Larsen til Randaberg24 i en av de korte pausene.

Hun og de andre er innom flere roller i forestillingen.

– Det er kjekke roller og jeg liker å spille roller som jeg nå gjør. Her er jeg helt sikker på at mange også vil kjenne seg godt igjen på flere av nummerne vi gjør, men du trenger ikke være fra - eller bo på Randaberg altså.

Unni K. Larsen er en av mange som er med når det etter hvert skal spilles bygderevy fra Kulturscenen.

Det er Espen Hana som er hentet inn og engasjert til oppsetningen ved kulturscenen. Han er i sitt daglige virke både skuespiller ved Rogaland Teater, komponist, sanger og ikke minst tekstforfatter.

– Dette er fantastisk kjekt å være en del av. Da jeg ble spurt måtte jeg bare svare ja. Det å få være med å se disse fantastiske menneskene jobbe på for å klare dette, er stort for meg, sier Hana mens han gjør seg klar på det lille pianoet han har med seg på øvelse.

Gjengen i revyteatret har jobbet på i noen måneder. Når alt er ferdig skal det leveres revy i to deler. Når man tar med en pause så vil publikum få med seg rundt to timer i salen.

– Jeg har skrevet alt vi har, men selvsagt etter gode tips og innspill fra folk som kjenner kommunen godt. Etter flere måneder med øving begynner virkelig ting å sette seg. Jeg sitter mye og humrer og ler, for det er mange bra prestasjoner her blant alle dem som er med. Jo, det er en del som er uferdig, mens det er andre ting i numrene som begynner å sitte som ei kule, humrer 58-åringen.

Espen Hana koser seg på øving med de lokale revyskuespillerne. - Noe begynner å sitte som ei kule og bedre skal det blir til premieren, sier Hana.

Joda, Hana humret godt underveis i gårsdagens store og lange fellesøvelse.

Det gjorde forresten undertegnede også.

Vi skal ikke ta for oss om innholdet i revyen, men slår allerede nå fast at dette kan blir severdig, hvor lattermusklene kan få seg en omgang og flere underveis. Det er godt stoff som er med, både i form av replikker, musikk og ikke minst innen sang.

Frode Køningsberg er også med når revygjengen skal spille ved kulturscenen.

– Jeg synes også dette er veldig moro å være med på. Det kan nok være at jeg kommer til å være nervøs, men dette er en herlig gjeng - og så er det slik at jeg liker utfordringer. Dette er en utfordring som jeg tok på strak arm, og jeg angrer overhode ikke. Vi har fellesøvelser som denne, men også en kveld i uka, forteller Frode Køningsberg som også spiller flere roller i revyen, blant annet den som viser i bilder over.

Torfinn Nag er også hentet inn for å være med mot slutten av øvelsene. I går fikk han med seg gjennomgangen ved kulturscenen.

Espen Hana er skuespiller - og for tiden spiller han ved Intimscenen ved Rogaland Teater, i stykker «Alle fantastiske ting». Aftenbladet gav stykket terningkast 6 og git Hana mye av æren for det. Han er i storform, heter det blant annet.

– Det er teater jeg driver mye med, men denne flotte revyen skal opp og fram. Jeg har en god kollega og venn i Torfinn Nag, så nå er Torfinn hentet inn for å være med mot slutten av prøvene.

Det ser Nag fram til.

– Ja, det er klart jeg ser fram til det. Nå passet det slik at jeg har tid til dette, så det er bra. Etter å ha sett første del av revyen, må jeg si at det er mye bra, men det er også mange muligheter. Revyen er ikke ferdig, noe den heller ikke skal være på dette tidspunktet. Det virker å være en finfin gjeng som er med her, noe som lover bra. Nå skal vi fortsette og øve, ha det kjekt, drille roller og mye mer, sa Nag, før han satte seg for å se andre akt i bygdarevyen.

Dette er ikke et vekkelsesmøte, men en del av et stykke for den kommende bygdarevyen.