ROING: Arrangementet i Vågen var både planlagt og tilrettelagt, for været var på politikernes side lørdag formiddag i Vågen. Lokalpolitikere fra Stavanger, Sola og Randaberg konkurrerte, tok årene fatt, noen glapp - men det var trivelige timer.

– Dette er bare gøy å være med, treningen på forhånd var minimal, men vi er selvsagt optimister, sa ordfører Jarle Bø før start. Han hadde med seg partikollega Børge Harestad. Sistnvnte er ivrig løper, men ikke helt ukjent med årer.

Men, vi sjekker først videoen under, for det er ikke lett å følge løypa man skal ro sammen med andre partier.

Speaker hadde rett, de fikk en utmerket start i noen sekunder. Det var noen meter å ro, for man skulle ørlite ut i havnebassenget for å runde. De to hentet seg godt inn, ble nummer to i sitt heat, men kom seg av en eller annen grunn også til semifinalen.

– Jo, det nok noen politikere som «ror» mer enn oss, men jeg synes vi gjorde en fin figur etter en ørliten bomtur i bryggekanten, humrer ordfører og Børge Harestad.

Renate Kolnes (H) tok seg av flagget - og «bare» det i båten. Eirik Dirdal tok seg av roingen og de «to» klarte neste å vinne sitt heat, men ble nummer to. Foto: Per Thime

Renate Kolnes og Eirik Dirdal stilte for Høyre, men bare én av dem med årer i hånda.

– Jeg tar meg av flagget som vi hadde med oss. Eirik er sterk, ror som bare det - så jeg er mer passasjer og litt innpisker i båten.

I konkurransen var det opp blant annet mot Randaberg AP, se videoen under.

Se flere bilder - bla til høyre

Lokalpolitikerne koste seg i Vågen. Foto: Per Thime

Arbeiderpartiet, MDG og KrF stilte også på startstreken i Vågen.

– Jeg har ikke rodd på 50 år, men jeg er klar som et egg, sa Kjell Nordbø som rodde alene i det heatet.

Martin A. Rygg og varaordførerkandidat Marek Bogucki (AP) i godt driv i Vågen. Foto: Per Thime