MESSE: Årlig inviterer elever ved butikken Godt Gjort på Randaberg videregående skole til salgsmesse.

Men før den tid er det mye som skal gjøres i stand, og mange ulike produkter skal lages. I år har gjengen laget ekstra mange konglekranser, siden det var det de gikk tom for i fjor.

— Vi gleder oss, spesielt til å vise vår familie hva vi har laget, sier Daniela Martinsen og Chingiz Maratuly Mukhitov, som var i gang med å lage cornflakes sjokolade når Randaberg24 møtte dem.

De har alt laget et stort lager med tennbriketter, sitteunderlag, kranser, fjøler og lys. Det skal med andre ord være nok til alle som ønsker å handle.

— Konglene til kransen har vi hentet på Ryggstranden og Hundvåg, forteller Martinsen og Mukhitov videre. De er begge stor ressurs for skolen og liker det å kunne veilede andre medelever, og lærere som ikke helt mestrer hva de mestrer.

Sjokolade + cornflakes = nydelig konfekt. Foto: Simen Ingemundsen

For Martinsen er det hennes andre gang med salgsmesse, og hun mimrer tilbake til en innholdsrik aften, med ...

— Sykt mange mennesker, og ikke minst utsolgte varer, sier hun med stjerner i øynene. For er en ting sikker, så setter de stor pris på de mange som legger turen innom for å handle.

De legger ikke skjul på at salgsmessen er et av årets høydepunkter, spesielt når enkelte varer er så ettertraktet at de må lage dobbelt opp.

— Det blir kjekt å møte nye mennesker, og ikke minst det sosiale. Det gjør godt at noen verdsetter hva vi lager, avslutter de begge, som heller flere hundre gram med cornflakes i gryten med varm sjokolade.

De innrømmer også at de helst skulle ha spist den varme sjokoladen selv, men da hadde det ikke blitt noen produkter til salgsmessen som arrangeres 22. november.