ØKONOMI: DNB, Nordea, Sparebanken Sør, Sparebanken Vest og flere banker i Sparebank 1-alliansen setter opp rentene på boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng.

Det skjer etter at Norges Bank i forrige uke hevet styringsrenta med 0,25 prosentpoeng til 4 prosent.

DNB var første storbank som meldte at de øker renta på boliglån.

– Med bakgrunn i Norges Banks beslutning om å heve styringsrenta med 0,25 prosentpoeng på rentemøtet 17. august, har DNB besluttet å øke renta på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng, sier Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarked i DNB i en børsmelding.

Flere følger DNB

De nye rentesatsene gjelder fra 22. august for nye boliglån og innskudd og fra 22. oktober for eksisterende, opplyser DNB.

Mandag har også Sparebanken Sør, Sparebanken Vest, Sparebank 1 SR-Bank, Sparebank 1 Sørøst-Norge og Sparebank 1 SMN satt opp rentene på boliglån og innskudd, skriver Finansavisen.

Også Nordea varsler i en pressemelding at rentene går opp.

Lånerentene hos alle bankene øker med inntil 0,25 prosentpoeng, bortsett fra Sparebank 1 SMN, som kun varsler renteheving. Innskuddsrentene øker tilsvarende for alle bankene som opplyser om det, utenom Sparebanken Sør, som øker innskuddsrenta med inntil 0,30 prosentpoeng.

Anslår rentetopp i september

Da Norges Bank torsdag satte opp styringsrenta, var dette den tolvte renteøkningen siden det historiske nullnivået i 2021 – og det er ventet en ny renteheving i september.

Går det som sentralbanken anslår, kan rentetoppen være i sikte. Prognosene i Pengepolitisk rapport i juni tilsier en rentetopp på 4,25 prosent i september.

@NTB