STADIONSAKEN: I dommen som kom i slutten av september ble det kjent at grunneiere ikke fikk noe som helst for 18–19 dekar, men kommunen dekker grunneiernes saksomkostninger

Man var enig om bruken, men ikke prisen.

Nå er det klart at grunneierne som tapte i saken som gikk i tingretten skal ta saken videre.

Lagmannsretten er neste mulighet for grunneierne som representert til sammen rundt 18–19 dekar jord.

– Jeg synes de involverte skal få lese dokumentene før det leses i avisen, men det er riktig det du sier og spør om, saken blir anket videre og dokumenter om dette er sendt inn i dag, sier advokat Per T. Sekse som representerer grunneierne.

Noe mer utover dette ønsker ikke advokaten å si.

Når saken kommer opp for Lagmannsretten er ikke klart - men det skal da begjæres overskjønn i denne saken.

Lagmannsrettens dom kan bare påankes videre til Høyesterett dersom det påstås feil i rettsanvendelsen eller saksbehandlingen. Det kan ikke ankes bare med den begrunnelse at man synes erstatningen er for høy eller lav.

Slik er nye Randaberg stadion tenkt når den en gang står ferdig.

I dommen fra tingretten het det blant annet: «Dersom det ikke er økonomi i idrettslaget til å bygge ut området som en ny stadion med de fasiliteter det krever, finner retten at det er mer sannsynlig at området i overskuelig fremtid vil bli liggende brakk i påvente av gjennomføring av reguleringsformålet, eventuelt med en begrenset utbygging av kunstgressbaner innenfor planformålet for å ivareta barn og unge i breddeidretten».

Retten er etter dette kommet til at de to eiendommene som følge av reguleringsformålet ikke kan sees å ha markedsmessig appell, og at det uansett ikke kan sees å finnes et ordinært marked for salg av eiendommene til det formål reguleringsplanen bygger på.

Advokat Per T. Sekse (t.v) møtte for grunneierne, mens kommunalsjef Tonje K. Doolan representerte Randaberg kommune i tingretten. Ved hennes side ser vi advokat Toralf Haver, Randaberg kommune. Nå tas saken videre til Lagmannsretten for ytterligere behandling. Foto: Per Thime