FOTBALL: Randaberg er allerede i gang med å sette navn på blokka når det kommer til trener for A-laget neste sesong. I går kunne Randaberg24 melde at Preben Andersen gir seg som trener for laget.

– Etter en mannsalder i lokalfotballen, har jeg nå kjent en stund at det er på tide å bruke litt mer av tiden på hjemmebane. Og jeg referer ikke til Randaberg stadion i denne omgang, men med en krevende jobb og en familie som jeg ønsker å prioritere mer, lot det seg ikke kombinere så godt med videre trenergjerning og det ambisjonsnivået jeg har for gruppen, sier han.

Sesong litt under forventet

Det har etter hvert blitt noen å i klubben, både som spiller og som trener. Denne sesongen endte laget på 7. plass, noe som var litt under forventningene.

– Jeg ser tilbake på fire verdifulle og spesielle år i klubben, med de tre siste som trener. Det å gå fra å være spiller og kaptein, til å plutselig ta over et helt lag midt i en korona-krise var en stor omveltning. Jeg synes vi uansett kom oss godt gjennom den tiden, uten noe frafall av spillere i gruppen, og kunne virkelig kjenne på eufori da myndighetene ga grønt lys for å spille vanlig fotball igjen.

– Hvordan har det vært rundt A-laget?

Preben Andersen gir seg som trener, men har også vært innpå som spiller denne sesongen. Her i kamp for B-laget mot Staal Jørpeland i august. Foto: Per Thime

– De siste to sesongene har vært preget av både oppturer og nedturer på det sportslige plan, men det unike samholdet i gruppen og garderobe-kulturen har gjort denne reisen utrolig kjekk.

– Ikke gå over bekken etter vann

Hvordan det blir med trener eller hvem som blir trener neste sesong jobbes det altså med fra klubbens side. Navn skal allerede være på blokka.

– Når det gjelder ny trener, så er jeg sikker på at det gjøres en god og grundig vurdering av aktuelle kandidater. Jeg tenker likevel at man ikke trenger å gå over bekken for å hente vann, og bør kunne se på de kreftene vi allerede har i klubben. Her har vi mye kompetanse som venter på en mulighet. Det viktigste er uansett ikke hvem som kommer inn og tar over etter meg, men å ta vare på den fine gjengen vi har, og dyrke videre det gode samholdet i gruppen.

Andersen mener det også er viktig, veldig viktig med de yngre spillerne som har vært med og som skal fortsette å være med.

– Ja, en må også forvalte de lovende juniorspillerne som som står klare for å pushe de etablerte i kampen om plassene på laget. For der kommer det til å komme mange lovende talenter opp på A-laget i tiden fremover.

Helt ferdig med sesongen er ikke treneren, for om kort tid starter den tradisjonsrike POL-turneringen på Stemmen hvor Randaberg er ett av lagene som skal være med.

– Når POL-turneringen er over så blir det for min del en liten pause fra fotballen. Det kommer nok til å bli ballspill i fremtiden, men om det blir med golfkøllene på Tungenes eller om jeg snører på meg skoene igjen, det får bare tiden vise.