HYGGE: Brita Bø, Hanna Vestvik Slåtto og Gry Marlin Steinnes ser ut over forsamlingen. Bordene er dekket med hvite duker og brudeslør, fra kjøkkenet lukter det kinamat og rundt bordene drøses det om alt mellom himmel og jord.

— Så vanvittig jilt å ha dokk her, åpner Brita Bø kvelden, arrangørene hadde aldri trodd på 52 gjester. De hadde regnet med at et sted mellom 20 og 30 skulle finne veien til påmeldingsskjemaet.

Det var første gang «Damenes aften» av dette slaget ble arrangert på forsamlingshuset. Sist gang de hadde noe lignende går langt tilbake i tid, den gang kvinneforeninger av alle slag inviterte til festaftener.

— Det er kjekt å kunne samle damer i alle aldre her i kveld. Det å samle damer i alle generasjoner gjør vi gjerne igjen. I tillegg er dette en kveld for det sosiale, det å gi en hyggestund for damer i en ellers travel hverdag, sier de tre arrangørene, Bø, Slåtto og Steinnes samstemt.

De 52 damene som møtte opp fikk en finfin kveld. Foto: Simen Ingemundsen

I løpet av de to timene «Damenes aften» varte, kom det hilsener fra tre utsendte randabergbuer, fellessang, solosang ved Kristine Kringlebotten Goa og fellessang, samt avsluttende quiz.

— Høydepunktet for kvelden var både skriftlig hilsen og videohilsen fra Afrika og Indonesia. Spennende å høre litt om hvordan hverdagen deres er og ikke minst om misjonsarbeidet de utfører, sier Gry Marlin Steinnes, som ledet allsangen denne kvelden.

Kristine Kringlebotten Goa ved pianoet framførte låtene; «Immanuel gud med oss» og «Lær meg å elska deg».

— Det har vært gøy å planlegge denne festen, og givende å gi denne kvelden til damene, slik de fikk slippe en travel hverdag med barn og familie, avslutter de tre arrangørene.