JUL: Første søndag i advent, den 27. november åpnet «Jul i svingen», som er den mest julete gaten i distriktet. Nytt for i år var «Rampenisse byen» som bygg- og anleggselever ved Jåttå videregående skole hadde laget. Det som var planlagt å arbeides med i et par måneder, tok plutselig fire måneder, men var til stor lærdom for elevene.

— Male byen var vel det som tok lengst tid, forteller gjengen bak byen.

Elevene som fikk oppdraget av Øystein Middelthon var Simon Byre Mathiasen, Daniel Lilledal, Furkan Bog og Morgan Østebø. Det var kun sistnevnte som hadde kjennskap til Rampenissen fra tidligere av og forteller til Randaberg24 at den nisset smågodt fra han da han var liten.

— Det var ganske kjekt å prøve seg på noe nytt. Kanskje vi kommer til å lage flere slike byer i framtiden, sier alle fire samstemt.

Lærerne Arild Myklebust og Arne Nesse takker for oppdraget gjengen i svingen ga dem. På denne måten fikk de tatt elevene gjennom flere av kompetansemålene i bygg- og anleggsfaget. For å lage en slik by er ikke gjort på et øyeblikk. Lærerne forteller at de måtte flere ganger ut til Randaberg for å måle og tegne, og på skole måtte de kappe, male og snekre, alt skulle stemme når de tok delene av byen til Randaberg.

— Dette prosjektet var ganske kjekt og lærerikt for våre elever, de fikk frie tøyler og vi dro til gamle Stavanger for å hente inspirasjon. Vi tenkte bærekraft, kildesortering og gjenbruk gjennom hele prosessen, og elevene fikk virkelig vist sin kreative side, forteller lærerne Myklebust og Nesse og avslutter.

— Tror vi alle synes det er spennende og kjekt å lage slike kulisser. Det var tydelig at dette var noe de likte, for vi lærere kunne se progresjonene allerede fra første stund. Dette var en koselig forespørsel å få, og vi gjør gjerne dette igjen med elevene våre.

Foto: Privat