BASAR: Forsamlingshuset på Randaberg er en aktiv og god møteplass for mange randabergbuer. Det var det også fredag kveld.

Da var det nemlig basar. Forsamlingshusbasaren er en årlig og god tradisjon og ikke minst en fin inntekt for samlingsstedet.

Hvor lenge denne basaren har vært arrangert er uvisst, men i 1904 ble det bygget bedehus i sentrum, men dette ble etter hvert revet og det ble innviet dagens forsamlingshus 11. desember 1976.

I går var det bra fremmøte i salen i 2. etasje - og i matsalen.

Foto: Per Thime

Fredag kveld var det sang, taler, andakt hvor blant annet Ingeborg Voll deltok med andakt og Grethe Johanne Askvik ledet det hele. Sistnevnte har vært med i mange, mange år og ble i fjord hedret for sin innsats gjennom mer enn 50 år.

På gevinstbordet var det gave etter gave og ned i matsalen var de beste hjemmelaga smørdbrødene klare, og kaker.

Trekning i basaren ble det også, hvor mange av de fremmøtte gikk godt fornøyd hjem. De hadde vunnet da det var åresalg eller i hovedbasaren.

Hvor mye man så fikk inntekter på gjennom basaren er ikke klart, men det er ikke uvanlig at det er på mellom 50.000–75.000 kroner. Fin inntekt for forsamlingshusets mange aktiviteter, møter og alt det andre gode som skjer på dette samlingsstedet i sentrum.

Mat må til - og det så godt ut. Foto: Privat