SOMMERDRØSEN: I dag når det straks er helg er det Renate Kolnes som er gjest. Hun er Høyres listetopp i Randaberg og dermed partiets ordførerkanidat.

Valgkampen er like om hjørnet, partiprogrammet er klart og det er også muligheter for at Kolnes blir Randabergs neste ordfører i fire åre, etter Jarle Bø (Sp).

Men før det er både valgkamp og kommunevalg, så skal det drøses litt ferie, og med ferie trives hun best i varmere strøk, ikke i regnvær.

Renate Kolnes (H), listetopp og ordførerkandidat er gjest i Sommerdrøsen. Foto: Privat

1. Hva er dine ferieplaner dette året?

– Ferien vår i år har vært en helg i dyreparken, eneste fine været vi fikk hele ferien. I tillegg har vi vært på ferie hos familie på Fitjar, så reiste vi på hytteturer til Fogn, Idse og Kvitsøy sammen med venner.

2. Hva pleier du/dere å gjøre mens dere er på sommerferie, er det ting dere alltid må gjøre?

– Vi pleier å reise til varmere strøk og det må vi alltid gjøre, sier jeg. Men i år fikk jeg ikke gjennomslag for det og har tatt til takke med regn og overskyet vær stort sett hver eneste dag.

– Kreta er min feriefavoritt, sier Renate Kolnes. Dette er fra en strand i Chania på Kreta. Foto: Halvard Alvik / NTB

3. Hva er egentlig ditt beste ferieminne og hvor var dette ?

– Mitt beste ferieminne er kanskje sommeren 2014 da vi reiste til Kreta sammen med det som skulle bli vår faste feriefamilie. Vi har vært på ferie sammen hvert år siden det.

4. Hva synes du er det beste ved å ha ferie? Klarer du da å koble ut alt annet ?

– Jeg er et nattdyr og liker veldig godt å være lenge oppe og slippe stress på morgenen. Så er det godt, for en periode, å slippe å styre med alle mulige kamper og treninger. Om jeg klarer å koble ut? Nei, dessverre klarer jeg nok ikke å koble helt ut. Livet mitt funker best uten store forandringer, og jeg har savnet både politikk og jobb når jeg har hatt ferie.