POLITIKK: Årsmøtet til Rogaland Arbeiderparti ble gjennomført i Haugesund denne helgen. Randaberg Arbeiderparti sin delegasjon bestod av partileder Martin A. Rygg, nestleder Anne Solheim Pettersen og gruppeleder Ingvild L. Denut. Marek Bogucki- som sitter i fylkesgruppen, var også med.

Årsmøtet er som et stort politisk verkstee hvor engasjerte partikollegaer fra hele fylket er samlet for å sette retningen for partiet det kommende år. Årsmøtet ble ekstra travelt for Ingvild L. Denut, som for første gang satt i redaksjonskomiteen.

Debatt ble det også. Foto: Privat

Hun forteller at hun satt på fagområdet; arbeid og sosial likhet.

– Det er etter min mening et av de viktigste områdene vi må styrke for å sikre kommunen vår den arbeidskraften vi trenger de kommende årene, sier Denut.

I redaksjonskomiteen ble nesten 200 ulike forslag knadd sammen under ledelse av Hadia Tajik.

– Randaberg Arbeiderparti hadde to forslag som gikk igjennom, forteller Denut og lister dem opp.

Det ene handlet om ungdommer som er på arbeidsavklaringspenger og behovet for å styrke denne ordningen for de under 25 år. Forslaget ble enstemmig vedtatt av årsmøtet. I tillegg hadde hun et forslag om behovet for å styrke de frie midlene til kommunen slik at de kan drive aktivt utviklingsarbeid for blant annet å styrke næringsutviklingen lokalt. Dette ble også vedtatt.

God stemning i bilen. Foto: Privat

Det er spesielt kjekt når vi ser at våre forslag blir tatt imot og anerkjent. Ellers ble der fattet mange gode vedtak på følgende områder:

Arbeid og sosial likhet

Energi og klima

Justis og beredskap

Oppvekst og helse

Internasjonal solidaritet

Samferdsel

Organisasjon

Ingvild L. Denut var og med i panelsamtale med arbeids og inkluderingsminister Tonje Brenna. Panelsamtalen ble trygt ledet av stortingsrepresentant og tidligere Randabergbu Tove Elise Madland.

– Veldig gøy, sier Denut og avslutter.

– Vi snakket om veien videre frem mot stortingsvalget i 2025.

Delegatene fra Randaberg var alle enige om at det var en flott, men enn travel helg.