BADING: Det finnes noen som bare gjør det, nemlig tar seg en dukkert omtrent hver eneste dag hele året.

Eli Riska Thorsen gjør det så sant hun har tid til det.

– Jeg er ikke der at jeg skal sitte hjemme og ikke gjøre noe når jeg nå er kommet litt opp der i årene, vet du.

Fredag formiddag var hun nede på Viste, der man sier «Litlestraen» noen hundre meter gåing i snøslaps fra Viste Strandhotell.

I 0 grader gjør Eli Riska Thorsen seg klar for formiddagens dukkert ved Viste. Foto: Per Thime

Bilder fra dagens økt i sjøen

– Det er en fin tur det, men jeg bare elsker når jeg kommer meg ut i sjøen. Jeg tenker ikke på at det i dag er 0 grader i luften og litt snø som daler fint ned. Neida, jeg skal bare bade litt jeg, så er det rett hjem til en herlig dusj. Da er jeg sannelig også klar for resten av dagen, forteller hun i det hun er i ferd med å komme seg ut i det som helt sikkert ikke er et varmt og godt bad.

Så fortsetter hun:

– Varmt nei, men det er så herlig forfriskende. Jeg vet ikke hvor mange grader det er her i sjøen, men nok til at det er en forfriskende start på dagen. Siden det snart er jul, så tok jeg også på meg den røde lua jeg av og til bruker.

Hun kjenner til flere som bader på Randaberg hele året, men foreløpig gjør hun det ganske alene.

– Jeg vet det er noen som bader tidlig hver morgen. Jeg orker ikke stå opp klokken 06 for å bade klokken 07. Jeg er jo pensjonist jeg vet du. Men, jeg savner det å ha selskap her om formiddagen. Hvis det er noen som har lyst å være med meg på dette, så er det bare å ta kontakt med meg. Flere ganger i uka er jeg her for en flott start og en i dag meget forfriskende start på dagen.

– Det er bare å ta kontakt hvis du har lyst å være med å bade, sier hun. Foto: Per Thime

– Hva gjør du når du ikke bader?

– Hehe! Det er egentlig så mye. Jeg liker å ha noe å sysle med så lenge formen er så bra som den er. Jeg bruker beina eller sykkel. Jeg har en sykkel som er nærmere 40 år gammel, men den virker på tre gear altså. Jeg har egentlig hatt planer om å sykle fra Randaberg, følge Nordsjøveien til Egersund - med tog tilbake. Foreløpig har det ikke blitt, men planene er der, men det er jo ganske langt for en ung pensjonist, men jeg skal det også, men jeg har også god tid. Jaja, kanskje noen vil være med på den turen også?