– Det blir selvfølgelig veldig mye å sette seg inn i av papirer, men jeg er godt vant med slikt

5. oktober settes det nye kommunestyret i Randaberg for de neste fire årene. Det er en del nye lokalpolitikere som skal være med. Vi skal presentere dem - og her er første ut, Høyre-politiker Fredrik Iveren.

Fredrik Iversen representerer Høyre og er ny i kommunestyret.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

POLITIKK: Fredrik Iversen er ny i kommunestyret i Randaberg, men fersk politiker er han dog ikke.

Han ser fram til å være en del av Høyres gruppe de neste fire årene. Iversen er en av seks medlemmer som ble valgt inn fra partiet her i Randaberg.

Vi har stilt noen spørsmål de er ikke mange - men de skal svares på.

* Hva var det som gjorde at du engasjerte deg politisk - og hvorfor ble det partiet du nå skal sitte i kommunestyret for? 

– Jeg har vært interessert i politikk siden 12-årsalderen, da først gjennom interesse for amerikansk historie og politikk. Høyre har alltid vært det partiet jeg har vært mest enig med, og jeg meldte meg derfor inn i Unge Høyre i 2019. Ideologien til Høyre har vært veldig viktig for at jeg valgte partiet. Respekten for individet og friheten til å velge mer selv står her helt sentralt, og jeg mener at Høyres politikk best løser de utfordringene vi står overfor.

* Hvordan tror du det blir å være en del av kommunestyret? 

– Jeg tror det blir veldig spennende! Det blir selvfølgelig veldig mye å sette seg inn i av sakspapirer, men jeg er godt vant med slikt arbeid så jeg ser veldig frem til å komme i gang. Som nykommer blir det særlig spennende å bli bedre kjent med og jobbe tett med kolleger fra andre partier. 

Er du en «taletrengt» politiker?

– Nei, ikke egentlig. Selv om jeg liker å si hva jeg mener er det viktigste at vi kommer frem til gode vedtak. Jeg har ikke behov for å tale for talens skyld.

– På hvilken måte har du forberedt deg på, nå for de neste fire årene?

– Siden 2019 har jeg vært svært aktiv i både Unge Høyre og Høyre. Jeg har blant annet vært leder av Rogaland Unge Høyre (2020-2021), leder av Randaberg Høyre (2021-d.d.), og jobbet som sommerpraktikant for Stortingsgruppen til Høyre (2022). Jeg har fått gode erfaringer fra politisk arbeid, og opplever å være godt forberedt på oppgavene jeg står foran. 

* Du skal også være med i et tungt utvalg, formannskapet, hva tenker du om det?

– Det er med stor ære og ydmykhet at jeg tar på meg oppgaven som medlem av formannskapet. Formannskapet har en veldig viktig funksjon, og det taler om stor tillit at Høyre vil få 3 medlemmer inn i utvalget. Som ung nykommer blir det særlig viktig at jeg møter opp forberedt og klar. 

Publisert: