BILDER: Det er skrevet om før, men det er lite og ingenting som er gjort. Parkeringsproblemene ved og rundt Randaberg videregående skole er omfattende og mange.

Med snøen som har vært den siste tiden, så har ikke problemet vært mindre synlig. Langs veiene i hele kommunen er det brøytekanter.

Det fører til at deler av veien blir smalere, for det ligger snø og man får ikke parkert skikkelig, der man ikke skal parkere ved skolen – eller i nabolaget oppi Blålyngveien.

Det blir gjort hver dag – også denne uka. Bildene er fra dagens parkering og viser hvordan det er med snø til stede. Brøytekanter er riktignok mindre og kjørt over, men ikke på begge sider av veien.

Hadde det vært behov for f.eks. en utrykning fra an brannbil her, da hadde den trolig slitt. Alternativet hadde vært å ha kjørt i bilene og flyttet dem på den måten.

Skole og kommune er klar over problemet, men det er ikke skilt for parkering forbudt - men det er er skilt for soneparkering forbud, nederst i Blålyngveien.

Ved skolen henstiller man ofte elever om å parkere riktig.

– Jeg føler vi gjør det vi kan, men dette er elever som har sertifikat og parkerer der de gjør. Noen ganger skjer det ved steder man ikke skal. Vi oppfordrer hvert eneste skoleår til å følge angitte plasser, og jeg kan ikke fysisk sette meg i bilene og flytte dem, for det har ikke jeg myndighet til, sa rektor Trond Hoel, for bare én måned siden.

Foto: Tipser
Foto: Tipser
Foto: Tipser