I lunsjen var det god stemning rundt bordet. Fra venstre ser vi Allianse Sifa (11), Astrid Thomassen Kalvig (11), Olava Hiksdal Nordbø (11), Ulrikke Kolnes (12), Julia With Sande (11) og Ella Lende (11). Foto: Per Thime

FOTBALL: Det er langt i fra den første fotballskolen Olava (11) og Astrid (11) er med på. for i flere år har begge deltatt på det som er populære fotballskoler i forbindelse med ferier.

Når det nå er vinterferie er det selvsagt full aktivitet i fotballhallen.

– Vi synes jo begge at dette er veldig gøy - og så er det slik at vi også lærer oss nye ting som vi kan øve på og bli bedre på, sier de to jentene, sånn ved lunsjbordet.

– Hva lærer dere da?

– Å, det er alt mulig det, men noe av det kjekkeste er jo finter - lure motspilleren trill rundt. Det synes jeg vi klarer på en bedre og bedre måte, forteller de to.

Her ble det et realt målkalas da alle traff innefor målgården. Foto: Per Thime

Begge er klare på én ting.

– Skal vi bli gode fotballspillere så må det trenes mye og ofte. Vi trener sammen med laget flere ganger i uka, men vi har også egentrening for oss selv. Når det er sagt, så er det også viktig med hvile og restitusjon for alt skal ikke være trening heller, vet du.

Sant nok!

Begge 11-åringene har sine forbilder på fotballbanen. Norge har to av verdens beste spillere.

– Jaaaaa, vi liker godt både Ada Hegerberg, som spiller for Lyon og Caroline Graham Hansen, som spiller for Barcelona. Det er to fantastisk flinke fotballspillere. Det er forresten ganske mange gode fotballspillere fra landet vårt.

– Er målet rett og slett å bli like gode?

– Ja, mål må vi ha som unge spillere. Vi har mål om å bli så gode at vi en dag skal være gode nok til å bli proffer i utlandet, avslutter de to før de løper videre og fortsetter treningen på fotballskolen - kanskje med en innøvd finte.

Noen bilder til - bla til høyre