KOMMUNALT: I midten av januar fikk Tor Erik Riska Thorsen besøk av kommunen.

Kommunalt ansatte hadde vært ute å lyttet i området Fjellprydveien etter en lekkasje i vannrør. De påstod at det var Thorsen som måtte dekke kostnadene med å fikse problemet. De ville ikke stå til ansvar for lekkasjen, med mindre det var på kommunalt eid området.

– Jeg ble jo sjokkert, og tenkte først at det er trist om mine sparepenger må ryke på å fikse en vannlekkasje, forteller Riska Thorsen, som fikk høre at kostnadene ville komme på ca. 70.000 kroner, og at hagen ville ryke.

Riska Thorsen liker ikke tanken på å måtte grave opp hagen. Foto: Simen Ingemundsen

Riska Thorsen er pensjonist, og ble overlykkelig da kommunen i går formiddag var ute på befaring igjen, og kunne indikere at det ikke var hans problem, og at de skulle til å ta regningen.

Som bosatt i Randaberg kommune eier en nemlig helt ut til og selve påkoblingen til det kommunale vann- og avløpsnett.

– I utgangspunktet synes jeg det var veldig rart, har ikke merket noe på trykket i verken dusjen eller springen, og forsikringen min hos Storebrand kunne heller ikke hjelpe på situasjonen, forteller han, og legger til.

– Det har vært like hjelp å få hos Storebrand, de har vært helt fraværende.

Forsikringsselskapet til Riska Thorsen kunne fortelle at de kun betaler fram til huset er 20 år, etter det blir det avkortning med fem prosent for hvert år.

– Da hadde forsikringen hjulpet lite med tanken på mitt 34 år gamle hus.

Han skryter av de ansatte i kommunen, som har vært behjelpelige i prosessen og sier ...

– Det hele har vært en ny lærdom for meg som huseiere i denne kommunen, og det at jeg eier helt ut til påkoblingen og selve påkoblingen var jeg ikke klar over.

Per nå er det kommunen som har tatt på seg ansvaret, i samme slengen skal kommunen fikse en veisluk som tar regnvannet for resten av gaten.