Ranso på jobb: — Vi skal gjøre det pent for alle

  • Per Thime
Publisert: Publisert:

FØR 17. MAI: 

— Nå blir det pent her på Viste, synes du ikke?,

Det er Geir Rygg som er på jobb med Ranso, for det skal ryddes og gjøres pent til 17. mai på Viste. Ja, det blir veldig bra!

https://randaberg24.no/2022/05/16/se-17-mai-toget-direkte-pa-randaberg24/

I formiddag var flere fra Ranso på Viste for å gjøre klar for et stort innrykk av festglade mennesker som er ventet der i morgen.

Kanskje kommer det det så mange som 6.000-7.000 festkledde til 17. mai arrangementet.

Geir Rygg har vært på Ranso i mange år og trives fortsatt svært godt. — Nå skal det bli fint her, sa han som snarest før han tok nye tak på Viste i formiddag.

— Nå er jeg med og tar bort en del av det høye graset. Min del av jobben er å rake sammen. Der borte holder de også på, sier Geir og viser veien til sandvolleyballbanen.

Den skal vi komme tilbake til, for Geir har også planer for morgendagens feiring.

— Det starter nok på Randaberg hvor jeg skal være med i toget. Helsesportlaget skal være med og det skal jeg også. Jeg liker meg med helsesporten og er blant annet en ivrig occia-spiller. Etter det blir det nok en tur til byen for å se Folketoget. Der håper jeg det er kjekke ting å få med seg. Russetoget skal jeg ikke se, for de er ikke så morsomme lenger, synes jeg.

Det er en del som skal gjøres på Viste før man kan si at man er klare. Det klippes plener, beskjærer noen busker - og litt klargjøring av sandvolleyballbanen. Der er det Jarle og Stian som har ansvaret.

Jarle, Stian og arbeidsleder Ståle Bjørnsen på plass på Viste i solskinnet.

— Jeg har mest erfaring fra basketball, så dette med sandvolleyball er nytt for meg. Men vi skal få banen klar og fin - siden vi vet at dette er populært, sier Jarle.

Han gleder seg til morgendagen, som mange gjør.

— Det blir å se tog i byen, i hvert gall russetoget. Jeg har i mange år samlet på russekort, helt siden 90-tallet en gang. Her om dagen hadde jeg opptelling og fant ut at jeg har over 1.000 russekort hjemme.

Ranso hadde også jobben i fjor med å holde det bra på Viste. De startet mens det var ganske mye rot, men de gjorde en godt jobb slik at det så velstelt ut.

— Det gjør vi også dette året, og bare det å komme seg ut for å gjøre et slikt arbeid er veldig bra. Gjengen vi har med oss gjør virkelig en super jobb. De står på og fortjener virkelig ros for vel og godt utført jobb, sier Ståle Bjørnsen.