SAMLING: I den beredskapsuka er Sivilforsvaret en betydelig aktør. Både egenberedskap og evne til egenbeskyttelse, er tema som i liten grad har blitt formidlet til befolkningen de siste tiår.

— Vi opplever at mange ungdommer har spørsmål og blant annet lurer på hva som skjer når vi tester tyfonene våre 2 ganger i året. Hva er et varslingssignal, hva skal en gjøre om en hører dette signalet, og hva kan være lurt å tenke på? Tilfluktsrom har noen hørt om, men hvor er mitt tilfluktsrom og hva skal vi ha med oss om vi skal gå inn i et slikt? Hva bør vi ha hjemme som egenberedskap, og hva kan være lurt å gjøre om strømmen blir lenge borte?

Det skriver distriktssjef Marianne Svanes i et brev til Randaberg kommune.

Under Egenberedskapsuka 2022 ønsker derfor Sivilforsvaret å besøke ungdomsskoler i kommunen. Dagen som er satt opp er torsdag 03.11.22, hvor man ønsker å bruke en klassetime ved hver skole som skal besøkes.

— Hovedbudskapet er at alle bør tenke gjennom hvilke hendelser og ulykker som kan skje, og planlegge for å kunne ta vare på seg selv og de rundt seg i minst tre døgn. Hendelser som kan gjøre dette nødvendig er bortfall av kritisk infrastruktur som for eksempel strøm, vann og mobilnett.

Hvordan skolene på Randaberg eventuelt gjør dette er ikke klart, ei heller hvilke skoler som takker ja. Dette er ment for ungdomstrinnene ved de tre grunnskolene i kommunen.