VISTE: – Jeg var ute med detektor og den begynte å pipe, eller den gikk «bananas». Jeg vet ikke, men tror det er en gammel sjømine, sier Jonas Johnsen Welter (14).

Han var på tur med sin detektor som han ofte er, unggutten som bor på Hundvåg.

Jonas Johnsen Welter var ute med detektor. Foto: Per Thime
Slik ser det ut, det som kan være en mine. Foto: Per Thime

Funnet ble gjort i 14-tiden. Han tok kontakt med hotellet på Viste og da ble også politiet kontaktet.

Politiet kom til stedet og har sperret av et mindre område der gjenstanden ligger og det skal trolig gjøres ytterligere undersøkelser på om dette er en mine eller noe helt annet.

Politiet er på saken, men har forlatt stedet.

– Vi har hatt folk på stedet og sperret av, og nå har vi sendt bildene videre til Forsvaret for å be dem ta en vurdering, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt til Randaberg24.

Randaberg24 har sjekket mer opp med politiet, senest klokken 21.40.

– Det er ikke fått melding tilbake fra Forsvaret for fikk bilder. Hvis det er en mine så har den ligget der siden krigens dager, men vi har som sagt ikke fått tilbakemelding.

Det var en del mennesker i området ved stranden, men nå er det ikke mange igjen, men noen få, nysgjerrige på hva dette er.

– Det er spennende å holde på med detektor. Det er spesielt og hvis det er en mine så er det jo bra at det blir funnet. Men vi får høre mer, men det er bra at det er sperret av her i tilfelle, sier Jonas.

Området er fortsatt sperret av fra politiets side.