POLITIKK:

I går ble det kjent at kommunaldirektøren er positiv til Coops planer, men mener samtidig at det er viktig å tilrettelegge for en mest mulig kontinuerlig drift mens arbeidet pågår og at en beholder muligheten å skape et sørvestvendt offentlig uterom på tomten.,

Vi tok en prat med noen av politikerne i Randaberg for å høre om hva de tenker rundt saken som skal opp i kommuneplanutvalget torsdag 5. mai.

Ordfører Jarle Bø (Sp) Foto: FOTO: Skjermdump fra kommunens web-tv

Ordfører Jarle Bø fra Senterpartiet er positive til transformasjon av Coop Mega kvartalet.

— Spennende skisser som er fremlagt. Nå skal kommuneplanutvalget gi en prinsippavklaring i førstkommende møte. Senterpartiet stiller seg positive til transformasjonen og vil jobbe skikkelig med saken frem til behandling i kommuneplanutvalget 5. mai.

Kristine Enger (Ap). Foto: FOTO: Per Thime

Kristine Enger i Arbeiderpartiet har ventet lenge på at det skulle skje en modernisering av Coop-kvartalet.

— Dette er et veldig viktig areal som betyr mye for opplevelsen av hele sentrum. Arbeiderpartiet ser fram til å gå inn i saken.

Robert Raustein (Frp). Foto: FOTO: Per Thime.

Robert Raustein i Fremskrittspartiet synes det er noen spennende planer som er lagt fram, og er absolutt positive til at planene skal jobbes videre med.

— Jeg gleder meg til den politiske behandlingen og regner med vi får mange gode innspill på høringene.

Ingve Lerang (V) Foto: FOTO: Per Thime

Ingve Lerang i Venstre har ikke tatt stilling, men er i utgangspunktet positive til å utvikle tomta.

— Vi har ikke tatt stilling til den aktuelle saken eller planen enda, men vil ha en grundig diskusjon på dette i neste uke.

Alexander Rügert-Raustein, kommunestyrerepresentant for MDG i Randaberg. Foto: FOTO: Per Thime

Alexander Rügert-Raustein i Miljøpartiet de Grønne mener planen vil kunne gi Randaberg sentrum et velfortjent løft hvis den brukes til at sentrum blir for folk og ikke for biler.

— Parkeringsplass under bakken krever rampe til å kjøre ned. Hvis en i samme slengen legger hele Vistnesveien fra kirka til Bunnpris under bakken og legger avkjørsel til parkering dit vil en få et sammenhengende bilfritt område oppe i tråd med det De Grønne sine ønsker.

Randaberg24 har spurt om en kommentar fra Renate Kolnes (H), Tomas Mørch (Krp) og Ask Brekke (Sv), men ikke lykkes med å få svar.