Kommentar: Hvorfor ikke tenke litt nytt, Randaberg?

De aller fleste er enige om at Randaberg er et fint sted – det er vi også. I mange av landets kommuner tilbyr man turister plasser å være. Det er ikke slik i Randaberg, men hvorfor ikke gjør noe?

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel
||||

RUNDE I BYGDA: Det er mer enn nok av steder i Randaberg som man helt sikkert, med litt velvilje, kunne gjort noe for turister.,

Det er få vinterturister i kommunen, naturlig nok, men det er heller ikke mange som svinger innom om sommeren.

En av årsakene er selvfølgelig at det ikke er noe sted å tilby dem som for eksempel har med seg bobil - noe som stadig flere bruker, hele året.

Hvorfor er det ikke noen som tar et initiativ for å gjøre noe med dette?

En liten runde i kommunen i dag viser at det kan være aktuelt flere steder. Nå skal overhodet ikke undertegnende gjøre seg til ekspert på hvem som eier hva, men det er områder som er utmerkede til parkering for bobiler.

Som for eksempel den gamle og ikke minst utrangerte grusbanen ved Randaberghallen. Hvor mye den er i bruk vites ikke, men av gresstustene rundt på banen så er det ikke veldig mye aktivitet der.

Man trenger ikke bruke hele banen, men hvorfor ikke gjøre et forsøk å sette i stand for turister, eller kanskje de bare skal kjøre videre når de er på E39 i den ene eller den andre retningen?

Ute ved Sande er det til og med skilt om at man ikke skal parkere med bobiler på parkeringsplassen ved barnehagen. Sikkert greit nok, men hvor mye aktivitet er det i en barnehage fra fredag ettermiddag til søndag kveld ? Det er ofte da bobilentusiastene er på tur.

Nede ved parkeringsplassen på Sandestranden er det heller ikke lov å parkere med bobil eller campingvogn fra kvelden og til neste morgen?

Hvorfor er det ikke det?

Hva er det som skal til for å få i stand dette sånn rent praktisk - eller er man fornøyd å være uten tilbud for turister?

Hvis man hadde gjort et forsøk ved f.eks Randaberghallen, der den utrangerte grusbanen er, så hadde man trolig bare hatt behov for vann og uttak for strøm ved oppstillingsplassene.

For litt skal det vel se ut også. Tømmeanlegg for bobiler finnes det allerede bare 100 meter unna.

Joda, det må nok inn en reguleringsplan, men at en kommune med snart 11.500 innbyggere ikke skal ha noe å tilby turister med f.eks bobil er litt uforståelig.

Jo, vi vet at det ved anledninger  står parkert bobiler både ute ved Tungenes og oppe på Randabergfjellet. Men andre steder hvor bobiler er velkommen, finner man sentrumsnære omgivelser.

For det gagner også handelen i sentrum. Jo flere folk, jo mer handel. I tillegg kan man ta betalt - og faktisk også gjøre dette for å tjene pener. Det er flere byer eller steder som gjør det, som Flekkefjord.

Tenk det, 30-40 oppstillingsplasser for bobil, sentralt - som ved hallen. Det hadde vært en fin start for å ønske turister velkommen til noe mer enn å bare kjøre forbi eller være her et par timer om sommeren.

Det kan bli spennende å se om for eksempel noen politikere tar opp denne hansken, eller næringslivet.

Svar oss gjerne!

Per Thime

Randaberg24

per@randaberg24.no