SYKKELTUREN: I ettermiddag møttes lederen for Frivillighetens hus Morten Kvanvik Rønne, ordfører Jarle Bø, kommunedirektør Anne Berit Berge Ims, gruppeleder for FrP Robert Raustein, kulturprisvinner for 2021 Gro Lærum Håland og leder av idrettsrådet Annethe Bertelsen for å teste kommunens helt egen Rickshaw-sykkel rundt i Sentrumsparken.

På søndag blir det nemlig sykkelfest i Randaberg, når «Sykkelturen 2022» ankommer bygda.

— Det er knallbra at «Sykkelturen 2022» tar turen innom bygda vår, og en ære at vi skal sykle med gullbeholdningen i fronten, sier Jarle Bø.

Før bygdas piloter fikk prøve Rickshaw-sykkel fikk de se flere filmer fra tilsvarende arrangementer. Foto: Simen Ingemundsen

Med «gullbeholdning» mener ordfører Bø de 12 passasjerene (eldre og ukrainske flyktninger) som skal fraktes fra sentrumsparken til Randabergfjellet.

— Jeg har faktisk syklet demente på en slik sykkel en gang før. Den gang gikk det veldig fint, sier kommunedirektør Anne Berit Berge Ims og avslutter.

— Det er stas å få representere bygda som «pilot» på denne sykkelturen.

Alle «pilotene» nikket seg enig med kommunedirektør Ims.

Hastigheten på turen vil være 15 km/t, slik at absolutt alle, til og med de på trehjulsykkel kan delta på sykkelturen.

På rekke og rad fikk de prøvd sykkelen rundt i Sentrumsparken. Foto: Simen Ingemundsen

Leder for Frivillighetens hus, Morten Kvanvik Rønne gleder seg til søndag, og det er forberedt underholdning både ved startstreken på Frivillighetens hus og målstreken på Randabergfjellet. Det blir karateshow, og Optimistene skal spille. Det ligger med andre ord an til å bli en dag med festligheter i bygda.