Toalettforholdene skal bli bedre - i dag kom byggetillatelsen

Toaletter på Sandestranden er det, men kvaliteten er så som så. På Viste er det bedre, men også der er det ganske ofte hærverk.

Det skal komme nye toaletter ved Sandestranden, men det blir ikke denne sommeren. Nå er det ett toalett for kvinner, ett for menn og en pissoar. To kvinnetoaletter er stengt av fysisk.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

SANDESTRANDEN: Pinsehelgen var starten på sommerlige temperaturer her i distriktet. På Viste var det godt med besøkende, og det samme var det på Sandestranden.

Med flere hundre personer på stranden på Sande, ligger det også an for diverse toalettbesøk etter noen timer i sanddynene.

Flere av disse besøkene skjer utendørs mellom busker og trær - eller bak noen steingjerder.

— Det er heldigvis ting på gang, for i dag kom byggetillatelsen for å sette opp det nye toalettbygget ved Sandestranden.

Det sier daglig leder Øystein Dahle i Jæren Frilufstråd til Randaberg24.

Dagens toaletter ved Sandestranden er ikke i god stand, men friluftsrådet holder noen toaletter åpne.

Her på herretoalettet er det best forhold.

— Men det er også begrenset for hva vi skal gjøre. Toalettene er over 40 år gamle, de utsettes for hærverk hvor toalettskåler blir knust og annet. Vi har hatt alle åpne, men nå har vi stengt av flere fysisk, nettopp på grunn av hærverk. Skadene er noen ganger omfattende, forteller han videre.

Friluftsrådet hadde et ønske om en enklere løsning enn det som skal komme. Det er også mange hensyn man skal ta når nye toaletter skal settes opp. 100-metersgrensen og så skal man også hensynta det som dreier seg om vernesone.

— Kommunen ønsket seg en løsning med vannspyling, noe som fordyrer prosjektet på Sande. Det tar lenger tid å få inn midler, men slik skal det bli.

Dahle forteller videre at man før sommerferien skal ha møte med selskapet som skal sette opp det nye toalettbygget.

— Da blir det jo også slik at vi må se når det passer for det aktuelle firmaet og når de kan gå i gang.

Toalettforholdene skal bli bedre på Sande.

I mellomtiden venter det en sommer hvor toalettmulighetene er noen få, men ikke mange.

— Kunne mobile toaletter vært en midlertidig løsning i sommermånedene?

— Ja, det kan være og er et godt innspill som jeg skal ta med meg videre. Jeg skal sjekke ut priser for en mobil løsning, så skal vi se det an.

På Viste er det også eldre toaletter, omtrent på samme alder som ved Sandestranden.

Ett toalett på Viste er ødelagt av hærverk.

— Der har vi også hatt flere opplevelser med hærverk, men vi klarer å holde de fleste åpent. Planen er at også disse toalettene skal erstattes, men det kommer etter hvert - for det jobbes med flere prosjekter som er noe foran i (do)køen.

Publisert: