NÆRINGSLIV: I fjor hadde butikkene i Sentrum 21 åpent to søndager på rad, og i år, på grunn av juletorget ble det utvidet med en ekstra søndag.

Det er delte meninger om å holde Sentrum 21 søndagsåpent. Noen av butikkene tjener på det, mens andre taper.

Randaberg24 tok turen innom for å høre med Sør, Sande og Landsbystrikk om hvordan det var å holde åpent søndag som var.

— Definitivt økning i salg hos Sør, og jeg er imponert over hvor mange som tok turen innom oss, sier Bente Sørnes som har 18 års erfaring med det som tidligere het Skonå.

Det er ikke første året Sørnes holder søndagsåpent, og på de årene har hun sett en gradvis prosentøkning i antall besøkende og kjøpere. Noe hun er meget fornøyd med.

Hadde det vært opp til Wenche Kjellesvik Eriksen, så hadde det ikke vært noe vits i å ha søndagsåpent. Hun henger for det meste med hva de andre sier, og tar seg ikke råd til å ha folk på jobb, disse søndagene tar hun selv. Foto: Arkivbilde, Per Thime

— Det var ikke voldsomt salg på søndag, heller ikke skrekkelig salg, men i underkant av det jeg hadde håpet på, sier Wenche Kjellesvik Eriksen som mener at hun hadde klart seg godt uten søndagsåpent.

— Helt greit salg for min del, men hadde ikke de store forventningene heller, sier Hildegunn Sande, for hennes butikk er det ingen must å ha søndagsåpent.

Bente Sørnes har troen på de neste søndagene fram mot jul, og har sett at interessen for søndagsåpent tar seg opp for hver søndag. Det er ikke til å stikke under stol at gode tilbud trekker, og at juletorget trekker folk til resten av sentrum sitt næringsliv.

For butikkene i Sentrum 21 er julesalget godt i gang, Sande har allerede pakket inn en drøss av julepresanger, samme har også Sør som takker for at folk handler lokalt.