VEI: Det er delte meninger rundt de omfattende sykkel- og kollektivtiltak på Grødem. Vi skrev tidligere i dag om Kurt Ivar Bø, som heller mener det bør tas noen meter av kommunens grøntareal, enn av naboene og hans egen tomt, og at det bør planlegges en dobbel bussluse på området. Nå har vi pratet med Mai-Lill Haugland, som mener en busstrasé i hennes nabolag er uaktuelt.

— Jeg er overbevist om at verdien på boligen kommer til å synke, og jeg forstår ikke helt hva en busstrasé har i et boligfelt å gjøre, sier Mai-Lill Haugland.

Hun bryr seg mest av alt om de myke trafikantene, og spesielt om barna som får litt av en utrygg skolevei. Haugland har bodd på samme plass nå i 40 år, og aldri har det skjedd en eneste ulykke. Trafikkulykker er noe hun frykter mer enn noe annet om det kommer en busstrasé utenfor stuevinduet hennes.

— Den løsningen som allerede er fungerer fint, og jeg er redd for at busslusen forsvinner, da vil denne veien bli ganske så trafikkert.

Mai-Lill får rundt en 60 busser inn stuevinduet hennes, og er lei. Nå som ny busstrasé planlegges vil hun få de enda nærmere, det er noe hun ikke ønsker. Foto: Simen Ingemundsen

Hun har fire løsninger, som er gratis og som ikke ødelegger noe særlig;

1. Endre busstidene med fem minutter, slik at bussene unngår å møtes hvor det er smalest.

2. Justere antall bussavganger, dette på grunn av flere tomme busser.

3. Sette opp lys, som kan endre seg fra grønt til rødt alt ettersom.

4. Flytte bussen opp til Torvmyrveien.

Rådgiver Øtjan Knapstad har uttalt seg tidligere til Randaberg24 om prosjektet, og mener det er positivt med planarbeid for å forbedre kollektivtransporten, samt fremkommeligheten og trafikksikkerheten for myke trafikanter.

— Jeg tror ikke det blir bedre for myke trafikanter. Barna bruker veien til skolen, og det er de som er vår framtid, det er ungene vi må tenke på, sier Haugland og avslutter.

— Det må være mulig å finne en bedre løsning enn hva som er planlagt. For hva er vitsen med å ødelegge et boligfelt. Det ser verken jeg eller flere av mine naboer vitsen i.